Bu yazımızda şınav nasıl çekilir, şınav çekmenin püf noktaları, şınav çekmeyi kolaylaştırmak ve şınav çekmenin faydaları gibi konular ele alınacaktır. Bildiğiniz üzere daha önceki yazılarımızda da doğru şınavın nasıl çekilmesi gerektiğine dair bir yazı yayınlamıştık. Bu yazımızı şurada bulabilirsiniz: Şınav Nasıl Çekilir? Şimdi ise ileri düzey şınav ile ilgili bilgiler vereceğiz. İşte gerçekten iyi bir şekilde şınav çekmek isteyenler için etkili şınav önerileri. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9004 KATLANABİLİR BENCH

 

Etkili şınav nasıl çekilir? 

 

Şınav nasıl çekilir yazımızı incelediyseniz şimdiki önerilerimiz şınav çekmenin püf noktaları hakkında. Adımları takip edin ve etkili şınav çekmenin tadını çıkartın! 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Push Up Bar

 

·         Şınav çekmeye başlamadan önce en önemli durumun ısınmaya başlamak olduğunu unutmayın! Isınmadan yapılan bir spor türlü sakatlıklara yol açabilmektedir. 

·         Şınav çekmeye başlarken kesinlikle basit adımlarla başlayın. Birden ileri düzey şınav antrenmanlarına giriş yapmayın. Unutmayın; ileri düzey antrenman yapan bir sporcu bile şınav pozisyonunda zorluk çekebilir. Bu yüzden de ilk olarak dizleriniz üzerinde yarım şınav çekin veya ayaktayken ellerinizi duvara yaslayarak şınav çekin.

·         Şınavda doğru pozisyonun her şey demek olduğunu unutmayın. Bu yüzden vücut ağırlığınızı tamamiyle omuzunuza yüklemeyin. Omuzunuza baskı yaptığınızı düşündüğünüz her an kalçanızın yukarıda olmadığından emin olun. Bununla birlikte tüm vücudunuzun doğru açıda olduğundan emin olun.

·         Eğer duruşunuzu koruyamıyorsanız karın ve bacak kaslarınızı sıkarak destek alabilirsiniz.

·         Eğer şınava yeni başladıysanız kesinlikle dar açı şınavı denemeyin. Bunun yerine omuz genişliğinde olan büyük açıyı deneyin.

·         Şınavda yol kat etmenin en önemli adımlarından bir tanesi doğru bir postür ile setleri tam şekilde bitirmektir. Fakat bu noktada setleri tamamlamaya çalışırken postürünüz bozuluyorsa, setinize ara vermek durumunda olduğunuzu unutmayın. Duruşunuz bozukken sete devam etmeye çalışmak sakatlıklara sebebiyet verebilir.

·         Şınav çekerken dirseklerinizi aşırı şekilde açmayın. 

·         Şınav çekerken başınızın yere doğru düşmemesine dikkat edin. Şınav çekerken omurga ve baş aynı hizada olmalıdır.  Eğer başınızı tam anlamıyla kontrol edemiyorsanız yerde bir nokta belirleyerek ona bakabilirsiniz.

·         Eğer normal şınav çekmekte zorlanıyorsanız bağımsız şınav barları satın alabilir, bileklerinizin ağrımasının önüne geçebilirsiniz.

·         Şınav esnasında çok hızlı hareket etmemeye özen gösterin. Hızlı yapılan hareketlerin sakatlığa yol açabileceğini unutmayın.

·         Şınav ile göğüsünüz ile aşağıya indikten sonra yerdeyken tamamen kendinizi bırakmadan birkaç saniye boyunca bekleyin. Yani kaslarınızın sıkılığını bozmamaya çalışın. Ve daha sonrasında başlangıç pozisyonuna dönün.

·         Tüm vücudun birlikte aşağıya inip çıkmasına dikkat edin.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Çok Fonksiyonlu Kapı Barfiksi

 

En uygun ve kaliteli spor ekipmanları Alpha Sportive’da!

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. İncelemek için tıklayın: Fitness Ve Spor Aletleri

 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?