Push-up olarak da bilinen şınav hareketi, yere paralel şekilde uzanıp kollar aracılığıyla vücudu yukarı kaldırıp indirme şeklinde uygulanır. Bir genel kuvvet egzersizi olan bu hareket, birden fazla kas grubunu aynı anda etkili şekilde çalıştırır. Bu yazımızda şınav nasıl çekilir, faydaları nelerdir başlığı altında şınav çekmek hangi kasları çalıştırır, günde kaç şınav çekilmeli, her gün şınav çekmek zararlı mı, şınav çekmenin zararları gibi şınav hareketi ile ilgili merak edilenleri açıklayacağız. Eğer siz de şınav hareketi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

 

Bu ürünümüz ilginizi çekebilir: ALPHA AS-5137 RACK STORY

 

Şınav nasıl çekilir?

 

Geleneksel şınav (push up) hareketini gerçekleştirmek için sırasıyla şu adımlar izlenmelidir:

 

·      Harekete başlamadan önce bir egzersiz matı üzerinde veya yerde diz çökün. Ayaklarınızı arkanızda bir araya getirin.

·      Vücudunuzu yüksek bir plank pozisyonuna getirin. 

·      Kollarınız omuz genişliğinde açık olmak üzere avuç içlerinizi zemine yerleştirin. Bu sırada parmaklarınız öne doğru bakıyor olsun.

·      Kollarınız omuz hizasında sabitken ayaklarınız da arkada yan yana yer alsın ve sırtınız dümdüz olsun.

·      Harekete başlamadan önce karnınızı sıkarak ve içeride tutarak karın kaslarınızı da aktif hale getirin.

·      Artık harekete başlamak için hazırsınız. Hareket için dirseklerinizi bükerek vücudunuzu yavaşça zemine doğru indirin. Bu sırada sırtınız düz olmalı ve başınız omurganızla aynı hizada olmalıdır. 

·      Göğsünüz ve çeneniz neredeyse yere değene dek vücudunuzu aşağıya indirmeye devam edin.

·      Sonrasında kollarınızla vücudunuzu yukarıya doğru itin.

·      Yüksek plank pozisyonuna geldikten sonra aşağıya inerek hareketi tekrar edin.

·      Şınav hareketine başlangıçta 10 tekrar ile başlayıp güçlendikçe bu sayıyı arttırabilirsiniz. 

 

Bu ürünümüz ilginizi çekebilir: ALPHA AS-5032 HUMMER DUAL CABLE

 

Şınav çekmenin faydaları nelerdir?

 

Öncelikle şınav çekmek hangi kasları çalıştırır sorusunu yanıtlayalım. Geleneksel şınav hareketi, vücudun üst kısmını güçlendirmede son derece etkilidir. Şınav hareketi triceps (arka kol), göğüs kasları ve omuz kaslarını etkili şekilde çalıştırır. Ayrıca doğru şekilde uygulandığında karın kaslarını da aktif hale getirerek gelişimine yardımcı olur. 

 

Özellikle göğüs kasını geliştirmek isteyen kişiler şınav hareketi ve şınav çeşitlerine antrenman programlarında sıklıkla yer vermektedir. Elbette göğüs kası geliştirmek veya herhangi bir kas grubunu geliştirmek için sadece şınav çekmek yeterli olmayacaktır. Belirlenen hedefe ulaşabilmek için bu doğrultuda çeşitli egzersizler seçilmeli ve düzenli bir şekilde uygulanarak tüm kaslar dengeli bir şekilde geliştirmelidir. 

 

Şınav çekmenin faydalarına gelecek olursak birçok şey söylemek gerekir. Çünkü bu hareketin faydaları oldukça fazladır. Şınav hareketi hemen her yerde yapılabilir ve ekipmansız şekilde yapılabilir. Eğer düzenli bir egzersiz rutininiz varsa her gün programınızda şınav hareketine yer verebilirsiniz. Her gün şınav çekmek zararlı mı derseniz, doğru uygulandığında ve farklı hareketler ile desteklendiğinde hiçbir zararı olmayacağı rahatlıkla söylenebilir. Şınav hareketinden en iyi sonucu almak için farklı şınav çeşitleri denemeyi unutmayın. Ayrıca kademeli olarak tekrar sayılarını arttırarak da gelişiminizi destekleyebilirsiniz. 

 

Bu ürünümüz ilginizi çekebilir: ALPHA AS-5031 MULTI STATION

 

Evde spor yapmak için ihtiyacınız olan en kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive!

 

Bu yazımızda şınav hareketini detaylıca inceledik. Eğer siz de evinizde bir egzersiz rutini oluşturmak ve bunun için kaliteli spor aletleri & ekipmanları edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?