Koşu, yürüyüş vb. spor türleri, sağlıklı yaşamak ve form kazanmak için gerçekleştirilen aktiviteler arasında yer alır. Yapılacak spor hangisi olursa olsun dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ise ayakkabı seçimi olarak karşımıza çıkar. Sporda ayakkabı seçimi sakatlanmaların önüne geçebileceği gibi performansı da direkt olarak etkiler. Çünkü ayak, vücudun kuvvet dağılımını etkileyen bir bölgedir. Bu yüzden ayakkabı seçimini gerçekleştireceğiniz aktivite ve spor türüne göre yapmanız gerekir. Bu yazımızda yürüyüş ve koşu ayakkabısı arasındaki farklar başlığı altında koşu ayakkabısı ile yürüyüş yapılır mı, training ayakkabı günlük giyilir mi, koşu ayakkabısı günlük kullanım, koşu ve yürüyüş arasındaki fark, en iyi yürüyüş ayakkabısı 2020 gibi farklı konulara değinecek ve aklınızdaki soruları yanıtlayacağız. 

 

Koşu ve yürüyüş arasındaki fark

 

Koşu ve yürüyüş, birbiri ile benzerlik gösteren ancak aynı olmayan iki spor türüdür. Aralarındaki benzerlikler sebebiyle birçok kişi koşu ayakkabısı ile yürüyüş yapılır mı, koşu ayakkabısı günlük kullanım için tercih edilebilir mi gibi soruların yanıtlarını merak etmektedir. Bunun için öncelikle koşu ve yürüyüş arasındaki farkları bilmek gerekir. 

 

Koşu ve yürüyüş sırasında ayak iskeletinde birbirinden farklı hareketler gerçekleşir. Koşu sırasında ayağın yerle teması sürekli olarak kesilir, ayak şiddetli darbelerle karşı karşıya kalır. Bu darbeler kas ve eklemlerde sürekli sıkışmalara neden olur. Koşuda önce ayağın orta ve ön bölümleri yere temas eder, yere temas sırasında ayağın orta ve topuk bölgesinde aşırı stres oluşabilir.

 

Yürüyüş sırasında ise ayak daha dengeli bir şekilde yere temas etmektedir. Sakin bir akışa sahip olduğu için ayakta fazla stres yaratmaz. Yürüyüş sırasında -eğer doğru ayak basışı sağlanıyorsa- ağırlık merkezi topuklardan parmak ucuna doğru ilerler. Bu sayede ayak da dengeli bir şekilde zemine temas edebilir. 

 

Bu ürünümüz ilginizi çekebilir: PROFITNESS ALPHA T8 5 HP AC MOTOR KOŞU BANDI

 

Yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalı? Koşu ayakkabısı nasıl olmalı?

 

Görüldüğü üzere koşu ve yürüyüş arasındaki fark azımsanamayacak kadar fazladır. Dolayısıyla farklı özelliklere sahip bu iki spor türü için de ayakkabı seçimi farklı olmalıdır. Yürüyüş ayakkabısı ile koşu yapılırsa antrenman performansında düşüş gerçekleşebilir ve sakatlıklar ortaya çıkabilir. Çünkü yürüyüş ayakkabıları, koşu ayakkabıları kadar darbe emici özelliğe sahip değildir. Benzer şekilde koşu ayakkabısı ile yürüyüş yapmak da ayak sağlığı için olumsuz sonuçlara neden olabilir. Koşu ayakkabıları daha az yastıklıdır, bu da çeşitli sakatlıklara yol açabilir. Bu bilgiler ışığında koşu ayakkabısı ile yürüyüş yapılır mı, training ayakkabı günlük giyilir mi, koşu ayakkabısı günlük kullanım için uygun mudur sorularının tamamının yanıtı "Hayır, bu tür aktiviteler için aktiviteye uygun farklı ayakkabı seçimi yapılmalıdır" olacaktır. 

 

Bu ürünümüz ilginizi çekebilir: PROFITNESS IMPETUS V16 5 HP AC MOTOR

 

Yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalıdır? Birçok kişi en iyi yürüyüş ayakkabısı 2020 şeklinde internet aramaları için bu spor için en uygun, en iyi ayakkabı ve markayı aramaktadır. Yürüyüş ayakkabılarının topuk kısmında yastık ve destek olması gerekir. Ayrıca ön kısmında parmakların hareketini destekleyecek boşluk bulunmalıdır. Esnemeye elverişli olması için bükülebilir özellikte olması gerekir. 

 

Peki, koşu ayakkabısı nasıl olmalıdır? Koşu ayakkabıları, darbe emici özelliğe sahip olmalıdır. Topuk kısmında yastıklama ve destek bulunur. Ön ve iç kısımlarında ayağın dönmesini engellemek için denge amaçlı malzemeler yer alır. Ayrıca daha sert malzemelerden üretildikleri için esneme payının daha az, kavrama özelliğinin ise daha yüksek olması gerekir. 

 

Koşu ve yürüyüş doğru malzeme ve ekipmanlarla gerçekleştirildiğinde oldukça faydalı egzersizlerdir. Doğru ayakkabı seçimi ve doğru koşu / yürüyüş bandı seçimi ile siz de bu faydalı spor türlerini evinizde gerçekleştirebilirsiniz. 

 

En kaliteli koşu / yürüyüş bandı için Alpha Sportive'i tercih edin!

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Eğer siz de en iyi koşu bandı markası hangisi, koşu bandı tavsiyesi 2020, koşu bandı nasıl seçilir gibi kelimeler ile internet aramaları yaparak kaliteli ve uygun fiyatlı bir koşu bandı arıyorsanız sayfamızı ziyaret etmek için tıklayın: En İyi Koşu Bantları 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?