Bu yazımızda yoga nedir, yoganın faydaları, yoga ne işe yarar, yoga nasıl yapılır gibi konular ele alınacaktır. Yoga, çağımızda oldukça popüler olan ve fiziksel faydalarının yanı sıra zihinsel faydaları sebebiyle de ilgi gören bir egzersiz çeşididir. Siz de yoga hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Yoga nedir?

Yoga çeşitli fiziksel duruşları, kontrollü nefes alışverişini ve meditasyonu bir arada barındıran bir egzersiz sistemidir. Bütünsel sağlık yaklaşımlarından biri olan yogayı, her yaştan insan yapabilir. Yoga, insanın sağlıklı yaşayabilmesi için birçok farklı tekniği bir arada uygulayabileceği egzersizler bütünüdür. Fiziksel fayda ile birlikte kişiye içsel odaklanma yetisi de kazandırmaya çalışır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL FITNESS PİLATES RING


Yoga nasıl yapılır?


Yoga nedir sorusunu yanıtladıktan sonra bir de yoga nasıl yapılır, bakalım. Yoga dersleri genelde 45-90 dk aralığında sürmektedir. Bireysel bir uygulama olduğu için süre, ihtiyaçları karşılayacak şekilde değiştirilebilir. Yoga yaparken amaç, fiziksel olarak kendine meydan okumaktır, egzersizlerin odak noktası ise nefestir. Bu yüzden yoga stüdyolarında genelde ayna bulunmaz, kişinin gevşemeye, nefese, vücudun yeteneklerine ve ana odaklanması hedeflenir. İşte yoga nasıl yapılır sorusunun adım adım yanıtları:

 

1. Adım: Nefes açma egzersizleri: Yogaya ağız kapalı, burundan nefes alınarak başlanmalıdır. Nefes alışverişi yapılırken gerilim, stres yaratan olumsuz düşüncelerden tamamen uzaklaşılmalıdır. Rahatlamalı, sadece nefesinize konsantre olmalı, her nefes alış- verişiniz sırasında kötü enerjinin vücudunuzdan aktığını ve onun yerine pozitif hislerin vücudunuza döndüğünü hissetmelisiniz.

 

2. Adım: Fiziksel egzersizler: Nefes çalışmasının ardından yapılacak yoga hareketlerine geçilmelidir. Hareketler sırasında vücudunuzu iyi dinlemeli, ona saygı göstermeli ve sizi yönlendirmesine izin vermelisiniz.

 

3. Adım: Dinlenme: Yoga hareketleri de yapıldıktan sonra rahatlama ve meditasyon aşamasına geçilmelidir. Rahat bir pozisyonda dinlenilmeli ve egzersizin şifası hissedilmeye çalışılmalıdır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL FITNESS RULO PILATES BANDI


Yoganın faydaları nelerdir?


Peki, birçok kişinin merak ettiği gibi yoga gerçekten faydalı mı? Fiziksel aktivite kişinin bedenine uygun şekilde dizayn edildiğinde faydaları da kaçınılmaz olacaktır. Dolayısıyla yoga da doğru uygulandığında kişiye hem fiziksel hem de zihinsel anlamda birçok fayda sağlar. Yoganın faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL DELİKLİ MAT 1,5 CM



·      Tıpkı diğer egzersiz türleri gibi kan basıncını düşürerek yüksek tansiyon, kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların risk faktörlerini azaltabilir.

·      Kas ve eklem sağlığını destekler, mevcut ağrıları azaltır. Kas gücünü arttırarak kas- eklem problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilir. 

·      Uyku kalitesini arttırır, melatonin salınımını destekleyerek uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilir.

·      Nefese dayalı bir egzersiz sistemi olduğu için solunum fonksiyonlarının gelişimine destek olur. Yoga, özellikle akciğer ve astım hastalarında solunum fonksiyonlarını destekleyen birçok solunum egzersizi içerir.

·      Araştırmalar, migreni rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

·      Esneklik ve dengeyi arttırır; kas kütlesinin artmasına, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olarak osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur.

·      Doğru duruşa kavuşmayı sağlayarak omurga sağlığını korur.

·      Tıpkı diğer egzersiz türleri gibi düzenli olarak yapıldığında bağışıklık sistemi sağlığını destekler.

·      Stresi azaltır, kortizol seviyelerini düşürerek kaygı ve endişeyi hafifletir. Meditasyon ve nefes uygulamaları sayesinde depresyonla mücadelede yardımcıdır.

·      Odaklanma ve konsantrasyon yeteneğini arttırır. Farkındalığınızı arttırarak zihinsel sağlığınızı destekler.

 

En kaliteli yoga ekipmanları için: Alpha Sportive!

 

Bugün yoga nedir, yoganın faydaları, yoga ne işe yarar, yoga nasıl yapılır gibi soruları yanıtladık. Eğer siz de eviniz veya stüdyonuz için yoga ekipmanları arayışı içindeyseniz Alpha Sportive ürünlerini inceleyebilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Aletleri

 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?