Bu yazımızda su içme alışkanlığım yok, su içme alışkanlığı nasıl kazanılır, su içme alışkanlığı kazanmak için yapılması gerekenler gibi konulara değinilecektir. Bildiğiniz gibi vücudumuzun büyük bir bölümü sudan oluşmaktadır. Büyük bir bölümünün sudan oluşması ise su tüketimini önemli kılmaktadır. Suyun eklemlere destek vermek, kabız olmayı önlemek, sindirim sistemini çalıştırmak ve cildi tazelemek gibi birçok görevi ve faydası bulunmaktadır. Eğer siz de ''su içme alışkanlığım yok'' diyorsanız su içme alışkanlığının kazanılması için yapılması gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

 

Güne bir bardak ılık su ile başlamayı ihmal etmeyin 

 

Vücudumuz gece boyunca hücrelerimizin tamiri için çalışır. Bu süreç yapım sürecidir. Sabah kalktığımızda vücudumuzda yüklü bir şekilde toksin bulunmaktadır. Eğer sabah kalktığımız bir bardak ılık su içersek toksinlerin atılımı kolaylıkla gerçekleşecek ve metabolizmamız kuvvetlenecektir. Bu faydayı hissetmemiz ve metabolizmamızın hızlanması ise su içme alışkanlığımızın artmasını sağlayacaktır. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9015 FREE STATION

 

Gün içerisinde veya sabahları limonlu su tüketebilirsiniz

 

Eğer siz de suyun bir tadı olmadığını düşünüyor veya tadını kötü buluyorsanız suyunuzu tat olarak farklılaştırabilirsiniz. Yani su içmek yerine çay, meyve suyu, asitli içecekler gibi içecekler tüketmenize gerek yoktur. Unutmayın suyun yerini başka hiçbir sıvı tutmamaktadır. Bu yüzden suyun içine maydanoz, limon, portakal, elma, ananas, salatalık, çubuk tarçın gibi eklemeler yaparak suyunuzu hem faydalı hem de sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Çelik Göğüs Yayı

 

Su içme alışkanlığı kazandıracak bir şişe alın

 

Eğer su içmeyi seviyor ama unutuyorsanız size muhteşem bir önerimiz var. Şöyle cıvıl cıvıl, güzel görünümlü bir su matarası veya sürahi almanız sizi su içmek için heyecanlandıracaktır. Ekstra olarak suyunuzu her doldurduğunuzda bir saat belirleyin ve bu saati üzerine bir kağıt aracılığıyla yapıştırın.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Koridor Barı 95 CM

 

Su içme uygulamaları kullanın

 

Eğer tüm bunlara rağmen yeteri kadar bir su tüketme alışkanlığı kazanmadıysanız son çare su içmeyi hatırlatıcı uygulamaları deneyebilirsiniz. Telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamalar ile kendinize zaman aralığı belirleyebilirsiniz. İçtiğiniz miktarı bu uygulamalara kaydedebilir ve ilerlemeyi görebilirsiniz.

 

Farklı açılardan bakmayı deneyin

 

Eğer su içme eylemi gözünüzde büyüyorsa bu duruma farklı şekillerde bakmaya çalışın. Mesela günde 2 litre su içme düşüncesi yerine günde “8 - 12 bardak su içeceğim” şeklinde düşünün. Eğer şişeden içmek zor geliyorsa, bardağa dönün. Suyunuzu bir anda bitirmeye çalışmayın, yavaş yavaş için ve keyfini çıkartın. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Duvara Monte Barfiks Aleti

 

Unutmayın! 

 

Her bireyin günde ortalama olarak 2,5 - 3 litre su içmek zorunda olduğunu unutmayın. Su içmeyi alışkanlık haline getirmek birçok fayda yaşamanızı sağlayacaktır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Alpha Yerli İmalat Düz & Kırık Bar

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?