Bu yazımızda spora başlamak için nasıl motivasyon kazanılır, spor motivasyonu nasıl sağlanır, sporu nasıl sevebilirim, spor yapmak istiyorum ama üşeniyorum, spor öncesi motivasyon ve spora başlayamamak gibi konular ele alınacaktır. Spor diyabet hastalarında kan şekerini dengelemek, kalp hastalığı riskini azaltmak, yüksek tansiyon görülme sıklığını azaltmak, kiloyu kontrol altına tutmak, alzheimer hastalığı riskini azaltmak gibi onlarca faydaya sahiptir. Tüm bu güzel faydalara rağmen birçok kişi kendisinde spora başlamak için yeterli motivasyonu bulamaz. Bu noktada motivasyon tavsiyeleri almak hem günlük spora başlayamama hem de genel olarak spora başlayamama sorunlarının çözümünü sağlayacaktır. Keyifli okumalar!

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5034 FREE DUAL CABLE

 

İyi bir hedef belirleyin

 

Her şeyden önce kendinize gerçekten güçlü bir neden yaratın. Hedefinizi tüm ayrıntılarına kadar gerçekçi bir şekilde belirleyin. "20 kilo vermek istiyorum", "Omuzlarımın genişlemesini istiyorum", "Kalçamı eritmek istiyorum" gibi net hedefler koyun! Eğer gerçekçi ve net bir hedefiniz var ise motivasyonunuz her gün kendiliğinden oluşacaktır. 

 

Programınızı ve sporu eğlenceli bir hale getirin 

 

Sürekli olarak aynı programları uygulamak veya sürekli olarak aynı sporu yapmak bir süre sonra spordaki motivasyonunuzu kaybetmenize neden olacaktır. Bu yüzden personal trainer'ınız ile birlikte belli aralıklarla programınızı değiştirin; ayrıca bazı zamanlar farklı spor türleri denemeye çalışın. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: AS-9019 MULTI ARMY BENCH

 

Kendinizi spora teşvik edecek ekipmanlar edinin

 

Yani bir nevi kendinizi ödüllendirin. Güzel bir ayakkabı, güzel bir t-shirt spora olan motivasyonunuzu arttırmanızı sağlayacaktır. Yeni bir şeyler almanın yani ödüllendirmenin salgılatacağı dopamin ile spor daha keyifli bir hal alacaktır. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA YERLİ İMALAT FLANŞ

 

Ve tüm bunlar dışında şunları da unutmayın! 


·         Sporu bir yaşam tarzı haline getirin; getirin ki normal spor yapmak istediğiniz zaman bu size zor gelmesin. Mesela toplu taşıma aracı kullanıyorsanız inmeniz gereken duraktan bir durak önce inin veya arabanızı uzağa park edin. Ya da asansör yerine merdiven kullanın! Kısacası spor yapmak ve sportif olmak yaşam felsefeniz olsun. 

·         Sosyal medya hesaplarınız üzerinden sporcu motivasyonunu destekleyen hesapları takip edin. Motivasyon sözleri okuyun, diğer sporcuların nasıl çalıştığını inceleyin, yeni hareketler deneyin. 

·         Sporu bir zorunlulukmuş gibi düşünmeyin. Spor sizden en iyi sizi yaratmak için bir sağlıklı yaşam alışkanlığıdır. Size getirdiklerinize odaklanın. 

·         Bireysel çalışmayı seviyor olabilirsiniz fakat motivasyonunuz düştüğü zaman bir spor arkadaşı bulmak motivasyonunuzu arttıracaktır. Aynı zamanda bir personal trainer da aynı etkiyi yaratacaktır.  

·         Spordaki motivasyonunuzu mutlaka beslenme ile destekleyin. Beslenme ile desteklenen spor programları kişiyi daha fazla geliştirecek bu doğrultuda motive olmanızı sağlayacaktır. 


En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive 


Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?