Sağlıklı bir hayat için yapılabilecek en güzel aktivitelerden bir tanesi egzersizdir. Egzersiz yapmanın doğru postür, parlak bir cilt, dengeli, güçlü bir vücut, mutlu bir zihin, güzel bir beden, stressiz bir mental yapı, sağlıklı uyku gibi birçok avantajı bulunmaktadır. Tabii ki egzersiz yapmanın en iyi yanlarından bir tanesi güçlü bir bağışıklık sistemidir. Peki güçlü bir bağışıklık neden önemlidir? Bu noktada bağışıklık sisteminin görevlerine ve önemine bakmamız büyük önem taşımaktadır. Bağışıklık sistemi; yaşlı hücre yapılarını parçalayarak yenilerine yol açar, sağlıksız hücreleri yok eder ve bizi enfeksiyona sebep olan mantar, virüs ve bakterilerden korur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin tek yolu ise egzersiz yapmak değildir. Soğuk duş almak, stresi engellemek, sağlıklı ve yeterli bir uyku düzenine sahip olmak, vitamin ve mineral tüketimine önem vermek, toksinlerden uzak durmak, alkol ve sigara kullanmamak, zerdeçal, zencefil ve sarımsak tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendiren diğer alışkanlıklardır. Fakat bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolu egzersizdir. Eğer siz de bağışıklık sistemi ve egzersiz arasındaki bağlantıyı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 


Egzersiz ile kaslarınızda yarattığınız mikro hasarlar bağışıklık sisteminizi güçlendirir

 

Egzersiz ve bağışıklık sistemi arasındaki bağlantı birden fazladır. Vücudumuz belli dönemde yapım ve yıkım aşamasındadır. Mesela bir idman yaptıktan sonra kaslarımızda mikro hasarlar meydana gelir. Bu zararsız hasarlar bağışıklık sistemi hücrelerinin aktive olması için muhteşem bir nedendir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9014 MAXI STATION

 

Egzersiz vitamin ve mineral emilimini arttırarak bağışıklık sisteminizi güçlendirir

 

Bağışıklık sisteminde vitamin ve mineraller büyük önem taşımaktadır. Yanlış yaşam ve beslenme alışkanlıkları ise vitamin ve minerallerin emilimini engellerler. Düzenli olarak egzersiz yapıldığı zaman ise vücudumuzdaki besin açığı artacak ve var olan besinler daha etkili bir şekilde emilecektir. 

 

Egzersiz, stresi yok ederek bağışıklık sisteminizi güçlendirir

 

Stres bağışıklık sisteminin en güçlü düşmanlarından bir tanesidir. Bu noktada stres yaratan durumları ortadan kaldırmak ve hafiflemesi için bir şeyler yapmak büyük öneme sahiptir. Düzenli olarak spor yapmak stres seviyelerinin azalmasını sağlayarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirecektir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9013 HOMEGYM STATION

 

Egzersiz uykunuzu düzenli ve sağlıklı bir hale getirerek bağışıklık sisteminizi güçlendirir

 

Yeterli ve sağlıklı bir şekilde uyumamanın enerji fazlalığı ve stres gibi birçok nedeni bulunmaktadır. Bu noktada düzenli olarak egzersiz yapmak sağlıklı ve düzenli bir uykunun önündeki tüm engellerin kaldırılmasını sağlayacaktır. Vücudumuz uyku esnasında yapım sürecinde olduğu için her gece uykusu sonrasında sağlıklı bir güne uyanmamız muhtemeldir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9012 STRONG CAGE

 

En kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?