Bu yazımızda spor yaparken doğru nefes nasıl alınır, spor yaparken doğru nefes alma tekniği, sporda doğru nefes alma teknikleri, sporda doğru nefes almanın püf noktaları, ağırlık kaldırırken mi nefes nasıl alınır, yürüyüşte doğru nefes nasıl olmalıdır, egzersiz yaparken nasıl nefes alınır gibi konular cevaplanacaktır. Nefes almak hayatımızın devamlılığı için büyük öneme sahiptir. Günde ortalama olarak 24.000 kez nefes alıp vermekteyiz. Yaşamın devamlılığı için oksijen oldukça önemlidir. Her nefes aldığımızda vücudumuza giren havanın 5/1'i oksijendir. Ve bu oksijenin %4'lük bir kısmı enerji uğruna tüketilir. Birçok kişi daha etkili bir şekilde spor yapabilmek için doğru nefes nasıl alınır sorusunun cevabını merak etmektedir. Eğer siz de doğru nefes nasıl alınır merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin! 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9012 STRONG CAGE

Sporda doğru nefes nasıl alınır?


Nefes alma eylemi çoğu zaman bilinçsiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Fakat söz konusu durum egzersiz yapmak yani spor yapmak olduğu zaman, nefes alıp verme tekniğinin tam olarak kesinleştirilmesi gerekmektedir. Doğru nefes alıp vermek spor performansını yukarılara çekmektedir.  Eğer doğru nefes alınıp verilmezse bu durum vücuda zarar verebilmektedir. Sporda nasıl nefes alınır sorusunun cevabını birkaç ayrıntı ile anlatmamız gerekirse; öncelikli olarak kaçınılması gereken en önemli durumlardan bir tanesi spor esnasında nefes tutmaktır. Nefes tutmak oksijenin kalbe gidişini etkiler ve kalp krizi, baş dönmesi gibi durumların gerçekleşmesine neden olabilir. Bunun yerine derin ve uzun soluklar hem dolaşımı destekleyecek hem de ağrı hissin minimuma indirecektir. Kısa ve hızlı nefes alıp verme ise karbondioksit zehirlenmesine yol açabilir. Spor esnasında nefes nefese kalmaktansa uzun ve derin soluklar daha önemlidir.  Tabii ki her spor tekniğinde ve egzersizde farklı nefes teknikleri uygulanabileceği unutulmamalıdır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9016 TERS MEKİK

 

Doğru nefes neden önemlidir? Burundan mı ağızdan mı alınmalıdır? 

 

Egzersiz esnasında doğru nefes alıp vermek, egzersiz ile artan oksijen ihtiyacının karşılanması için oldukça önemlidir. Oksijen kaslardaki esnekliğin oluşması ve kas oluşumu için son derece önemlidir. Spor esnasında yeterli derecede oksijen olmaması kasların ihtiyacının karşılanmaması ve bunun akabinde kas yorgunluğunun yaşanması anlamını taşımaktadır. Doğru nefes tekniği oldukça basittir. Egzersiz esnasında zorlanıldığı zaman nefes verilmeli, rahatlanan noktada nefes alınmalıdır. Nefes kesinlikle tutulmamalıdır. Burundan mı ağızdan mı nefes alınmalı sorusunun cevabı ise; nefes alma yoluyla vücuda yeterli enerjinin alınıp alınamamasıdır. Yani assıl kabul edilen burundan alınıp ağızdan verilmesidir. Fakat burnun tıkalı olması durumunda diğer tür de uygulanabilir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA YERLİ İMALAT BARBELL DÜZ & KIRIK

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive

 

 Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?