Pek çok insan spor salonuna gitmeden önce beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini biliyor ama spordan sonra neler yapılması gerektiğine dikkat etmiyor. Antrenmandan sonra hızlı bir şekilde birçok insan hemen bitirmeye ve duş almaya çalışıyor. Bu sayede hemen hazırlanıp spor salonunda eve veya işe gidebiliyoruz. Ancak antrenmandan önce dikkat edilmesi gerekenler en az sonra yapılması gerekenler kadar önem taşıyor. Antrenmandan sonra yemek yemekten soğumaya kadar yapılması gereken birçok önemli uygulama vardır. Kas ağrılarını azaltmak, metabolik dengeyi korumak, vücudumuzun kaybettiği değerleri geri kazanmak gibi spor yaptıktan sonra ne yapmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bu şekilde rutine binen alışkanlıklar, sabah uyandığınız andan uyuyana kadar tüm sağlıklı yaşam ve forma girme sürecini korumanıza yardımcı olabilir. Spor sonrası ne yapılmalı sorusuna dair cevapları sizin için yazımızda topladık

 

·         Antrenmanınızı bitirmiş olmanız, antrenmanınızın bittiği anlamına gelmez. Kalp atış hızınızın normale dönmesi ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrıları ve yorgunluktan kurtulmanız için vücudunuzu soğutmanız önemlidir. Tempolu yürüyor veya koşuyorsanız sporunuz bitmeye yaklaşınca birkaç dakika yavaş yürüyerek kalp atışınızı normal düzeylere getirebilirsiniz.

 

·         Motive olmak için, egzersizin sizin için neler yapabileceğini ve uzun vadeli hedeflerinize ne kadar yakın olduğunuzu düşünmek önemlidir. Bu süreçte ne kadar yol aldığınızı görmek için, ne kadar ilerlediğinizi yazabilirsiniz. Bunu gelecekteki egzersizler için bir rehber olarak da kullanabilirsiniz. Egzersizin kilonuzu, kas oranınızı ve uyku alışkanlıklarınızı nasıl etkilediğine bir göz atabilirsiniz.

·         Spor sonrası beslenme de dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur. Egzersiz yaptıktan sonra kahvaltı yapmak veya yemek yemek istemiyorsanız, spor salonuna gitmeden iki saat önce sağlıklı bir atıştırmalık yiyebilirsiniz. Aynı zamanda spor sonrası protein almak da sporunuzu pekiştirmek için iyi bir yöntemdir.

·         S Sporda kaslarınıza dikkat etmek çok önemlidir. Spor sonrası kas ağrısı hissediyorsanız bunun birçok nedeni olabilir. Spor yapmak amaçlı erken kalkmak için yeterince uyku alamıyor olabilirsiniz. Yeterince uyuyarak vücudunuza yardımcı olabilirsiniz.

·         Yoğun bir antrenmandan sonra ve antrenman sırasında vücudunuzun suya ihtiyacı vardır. Egzersizden sonraki ilk iki saat içinde en az 2-3 bardak su içmeli, ardından günün geri kalanında su içmeyi bırakmalısınız. Bu, vücudunuzun çalışırken kaybettiği suyu geri kazanmasına yardımcı olacak ve susuz kalmasını önleyecektir. Hem yazın hem de kışın, bu kuralın da geçerli olduğunu hatırlamak önemlidir.

 

Spor sonrası hissedilen rahatlık

 

Düzenli antrenman egzersizleri sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha rahat hissettirecek, bu da kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Düzenli olarak konsantrasyonu artıran egzersizler yapmak, stres ve depresyon belirtilerini azaltmaya da yardımcı olur. Ayrıca uyku düzeninizi değiştirmenize ve hayatınızın diğer birçok alanında olumlu değişiklikler yapmanıza yardımcı olur.

 

Güçlü kaslar ve fit bir görünüm, düzenli antrenmanın tek faydası değildir. Ayrıca özgüveninizin arttığını fark edeceksiniz. İdeal kilonuzda, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız, her gün egzersiz yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz. Spordan önce ve sonra ne yapmanız gerektiğini öğrenmenin bu anlamda çok önemli olduğunu atlanmamalıdır, çünkü bu sayede daha verimli çalışabilirsiniz.

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?