Bu yazımızda spinning nedir, spinning'in faydaları, spinning kaç kalori yaktırır, spinning bacak inceltme ve spinning bacak kalınlaştırır mı gibi konular ele alınacaktır. Spinning son zamanlarda oldukça popüler olmuş bir indoor bisiklet egzersizidir. Günümüzde sadece spinning üzerine spor salonları görmemiz mümkündür. Eğer siz de spinning hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Spinning nedir?

 

Her şeyden önce spinning nedir sorusunu cevaplayalım. Spinning grup halinde veya bireysel olarak iç mekânda bisiklet egzersizi yapma anlamını taşımaktadır. Genellikle antrenör eşliğinde yapılan bu spor daha çok alt bedeni çalıştırmaktadır. Spinning kilo verdirir mi veya spinning kalori yaktırır mı sorularını evet yaktırır olarak cevaplayabiliriz. Ders başına yakılan kalori 400 ile 600 kalori arasıdır. Hızlı bir şekilde kilo vermek için haftada 3 ile 5 arası spinning dersi yeterli olacaktır. Spinning'de farklı parkur simülasyonları bulunmaktadır. Egzersizler genellikle yavaş ve kararlı pedal çevirmeler ile başlar. Daha sonrasında zor ve hızlı bir şekilde devam eder. Zorlu süreçte sprint, tırmanma ve atlama gibi bölümler yer alır. Dersin sonunda ise yavaş pedal çevirme ile soğuma aşamasına geçilir. Eklemlere bir zararı bulunmayan bu egzersiz herhangi bir teknik gerektirmez.

 

Bu Ürün İlgini Çekebilir: DIESEL 602N DİKEY BİSİKLET

 

Spinning nasıl yapılır?

 

Spinning nedir sorusunu cevapladık şimdi de spinning nasıl yapılır sorusunu cevaplayalım. Spinning seansları genellikle 30 dakika ile 80 dakika arası sürmektedir. Antrenman esnasında müziğe uyularak bir ritim yakalanır. Sprint ve aktif dinlenme birkaç kez tekrarlanır. Simülasyonun olduğu antrenman modellerinde gerçek bisiklet parkurları taklit edilir; bu simülasyonlarda düz yollar; inişler ve tırmanışlar bulunur. Antrenman esnasında kişi direnç zorluğunu kendine göre ayarlayabilir.

 

Bu Ürün İlgini Çekebilir: DIESEL FITNESS 700U DİKEY BİSİKLET

 

Spinning egzersizinin faydaları nelerdir?

 

Spinning ne işe yarar ve spinning’in faydaları nelerdir sorularını şu şekilde cevaplayabiliriz:

 

·      Yüksek eforlu antrenmanlar ile kısa zamanda kilo kontrolü sağlar.

·      Kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır.

·      Egzersiz seviyesi arttıkça nefes alıp verme kapasitesi artar.

·      Zihinsel olarak motivasyon sağlar.

·      Enerjik bünyelerin enerjilerini atabilmesi için muhteşem bir egzersiz türüdür.

·      Bedenin alt bölümü yani kalça ve bacakları şekillendirmek için mükemmeldir.

·      Vücut dayanıklılığını arttırır.

 

Bu Ürün İlgini Çekebilir: PROFITNESS 8350 U DİKEY BİSİKLET

 

Spinning zararlı mıdır?

 

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi spinning'in de fazlası zarardır. Ara vermeden yoğun bir programla yapılan spinning egzersizleri bacak kası dengesizliklerine neden olabilir. Bununla birlikte bilinçsiz yapılışı sırt, kalça ve diz sakatlıklarına neden olabilir. Spinning yapan kişi etkin bir şekilde dinlenmeye özen göstermelidir. Aşırı zorlamalar kas ve eklem ağrılarına sebep olabilir. Ayrıca zorluk derecesi yavaş bir şekilde yükseltilmelidir.

 

Spinning antrenmanlarına zamanınız yoksa evinize bisiklet alabilirsiniz!

 

Bugün spinning nedir, spinnig’in faydaları nelerdir vb. soruları cevaplamaya çalıştık. Eğer siz de spinning yapabileceğiniz bir spor salonuna gitmek istiyorsanız ama buna zamanınız yoksa evinize bisiklet alarak bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'nin bir numaralı spor ekipmanları e-ticaret sitesi Alpha Sportive'ın uygun fiyatlı bisiklet modelleri hakkında bilgi almak için tıklayın; Alpha Sportive

 

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?