Uyanmak ve güne zinde başlamak ve aynı zindelikle devam etmek ne yazık ki çağımızın sorumlulukları arasında düşlediğimiz kalitede değil. Sağlıksız beslenme, yoğun çalışma aralıkları, kötü alışkanlıklara bağlı sağlık problemleri ve daha nice olumsuz durumlar oldukça zorlu zamanlar geçirmemize neden olabiliyor. Hal böyle olunca hayattan aldığımız keyif ve huzur ciddi anlamda beklentilerimizi karşılayamayacak düzeyde sekteye uğruyor. Bu olumsuz durum hem sağlık anlamında hem de manevi anlamda bizleri oldukça ağır bir şekilde yıpratıyor. Bu negatif duruma son vermek ve daha sağlıklı ve dolayısıyla daha mutlu hissedebileceğimiz anlar için adım atmak oldukça önemli. Bu yüzden gününüzü daha iyi yapacak ve bir an önce kendinizi odaklamanız gerekecek bir takım sabah alışkanlıklarından söz edeceğiz.

Madde 1: Uykunuzu iyi almış olmaya özen gösterin.

Birçoğunuz bu duruma yanıt olarak sıkı çalışma koşullarına bağlı zaman yetersizliğinden dem vurarak cevap verebilir. Birçok insan işe gitmek için güne oldukça erken saatlerde hazırlanmaktadır. Bu da sonuç olarak iyi alınamayan bir uyku nedeniyle güne oldukça ekside başlayacağınıza dair en büyük neden olarak karşınıza çıkar. Her ne iş yapıyorsanız yapın. Saat kaçta eve geliyorsanız gelin. Asla şunu unutmamalısınız; günde en az 8 saatlik bir uykuya ihtiyacınız var. Bu nedenle kendinizi bu aralığa göre ayarlayıp uykunuzu almanın size düşündüğünüzden daha fazla olumlu etkisi olacağına emin olun. Bu durumu bir alışkanlık haline getirin.

Madde 2: Uyanır uyanmaz temel egzersiz hareketlerini yapın.

Uyandıktan hemen sonra “bilek, ayak bileği, boyun” özelinde gerçekleşecek çevirme hareketlerini kesinlikle yapmalısınız. Bu temel egzersizler, gece boyu uyku hareketsiz kalmanın olumsuz etkisini çok kısa bir süre içerisinde silip atacaktır. Eğer bu egzersizleri her sabah tekrarlarsanız güne zinde başlamanın yanı sıra zinde olmanın sağladığı fayda ile bilişsel açıdan daha kuvvetli bir şekilde başlamış olursunuz. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözü bu madde için oldukça geçerli.

Madde 3: Güne şekerli yiyecekler ile başlamayın

Birçoğumuz uyanır uyanmaz ağzına bir şeyler atma eğilimindedir. Eğer siz de uyanır uyanmaz bir şeyler yiyenlerdenseniz tercihiniz kesinlikle tatlı, şekerli gıdalar olmamalı. Günün ilk ısırığını şekerden yana kullanırsanız tüm gün sürecek bir rahatsızlığa davetiye çıkarmış olacaksınız. Vücudunuz ve metabolizmanız yeni günde ilk olarak aldığınız şekeri işlemekte zorlanacaktır. Buna bağlı olarak daha fazla şeker isteyecek ve dolayısıyla kan şekeriniz de buna bağlı olarak düşüşe geçecektir. Bu durum doğal olarak bünyenizde birtakım olumsuz duruma davetiye çıkaracak ve gününüzü çoğunlukla negatif geçirmeye sebep olacaktır. Güne daima su ile başlamalısınız. Suyunuza birkaç damla limon suyu eklerseniz enerji anlamında çok daha pozitif etkilerle karşılaşırsınız. Eğer güne suyla başlama fikrinden hoşlanmadıysanız sebze sizin için en az su kadar etkili olabilecek bir başka seçenek. Salatalık, domates ya da biber bunlardan en uygun olanları.

Madde 4: Sigarayı bırakın!

Sigara ve sigaranın neden olduğu tüm rahatsızlıklardan hepimizin haberi vardır. Özellikle sabah uyanır uyanmaz içilen ilk sigara resmi olarak gününüzün zindelik açısından berbat gideceğini garantileyen temel hatalardan biridir. Sigarayı bıraktığınız ya da en azından güne başlarken içmemeniz size düşündüğünüzden daha fazla olumlu etki ile geri dönecektir. Bu yüzden kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı derhal bırakın!

Madde 5: Kahvaltıyı asla atlamayın

Şüphesiz günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Gün boyu harcayacağınız enerji bu öğün sayesinde depolanmaktadır. Sebze ve protein ağırlıklı bir kahvaltı şüphesiz olarak gününüzün oldukça verimli geçmesini sağlayacak temel bir öğün olarak öne çıkmakta. Eğer kahvaltı gibi önemli bir öğünü atlıyor ve bunu alışkanlık haline getiriyorsanız ne yazık ki enerjiden yoksun kalıyorsunuz demektir. Bu da sonuç olarak her yeni günde 1-0 geriden başladığınızı gösterir. Bu nedenle asla kahvaltıyı atlamayın.

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive 

 Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?