Bu yazımızda ödem atma yöntemleri, ödem nasıl atılır, ödem atmanın yolları nelerdir gibi sorular cevaplanacaktır. Birçok kişi ödem atma yöntemlerini merak etmektedir. Fakat her şeyden önce ödem nedir sorusunu cevaplamakta fayda vardır. Ödem vücutta meydana gelen şişliklerdir. Ayakta yaşanan ödemler en sık yaşanan ödem tarzlarındandır. Bununla birlikte ellerde, kollarda ve bacaklarda da sıkça ödem meydana gelmektedir. Ödem; nefes darlığı, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, artmış karın büyüklüğü, şiş olan bölgelere baskı yapıldıktan sonra çukurluk oluşması, ciltte gerginlik ve parlama, şişlik ödem belirtileri arasındadır. Ödem kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, böbrek hastalığı, böbrek hasarı, bacak damarlarında zayıflık ve hasar, lenfatik sistemde hasar, ağır ve uzun süreli protein eksikliği neticesinde ortaya çıkabilir. Peki kafa karıştırmadan, en net haliyle ödemlerden kurtulmanın yolları nelerdir? İşte ödem nasıl atılır sorusuna cevap olabilecek ödemden kurtulma yöntemleri. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9014 MAXI STATION

 

Ödem nasıl atılır? Ödemden kurtulma yöntemleri

 

Eğer siz de ödem nasıl atılır ve ödemden nasıl kurtulunur merak ediyorsanız bu ödemden kurtulma önerilerine mutlaka göz atın! 

 

·         Tuz tüketimini mutlaka azaltın. Fazlaca tüketilen tuz dokulara su çekmeye neden olmaktadır.

·         İşlenmiş gıdalardan uzak durun. Hazır gıdaların birçoğunun tuz açısından doymuş durumda olduğunu unutmayın. Bunun yerine kendiniz evde yemek hazırlayın ve tuzu minimal seviyede tuttuğunuzdan emin olun.

·         Meyve ve sebze açısından zengin beslenin. Yani mümkün olduğunca dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

·         Etlerin de tuz açısından zengin olabileceğini unutmayın. Bu yüzden et tüketimini sınırlandırın.

·         Ödem atmanın en etkili yöntemlerinden bir tanesi su içmektir. Bu yüzden günde 2,5 - 3 litre arası su içmeye özen gösterin.

·         Alkol ve kafeinin sizi dehidre edebileceğini ve bu durumunda ödem oluşumuna sebebiyet verebileceğini unutmayın.

·         Ödem atabilmek için terlemek büyük öneme sahiptir. Bu yüzden düzenli bir şekilde egzersiz yapın. Kardiyo yoğunluklu egzersizlere önem verin. 

·         Çok oturmak ve hareket etmemek ödem oluşumunun en büyük nedenlerinden bir tanesidir. Düzenli olarak yürümeye ve kan dolaşımını arttırmaya önem verin. 

·         Uzun süre oturduğunuz zaman ayaklarınızı yukarı kaldırarak kan dolaşımını destekleyin. Ayaklarınızı masaya veya tabureye yatırın; veya altına yastık koyun.

·         Doktor onayıyla sıkıştırma yani destek çoraplarını sıvı birikmesini önlemek için kullanabilirsiniz.

·         Antioksidan içerikli gıdalar damarları güçlendirmektedir. Güçlenen damarlar ödeme karşı iyi bir savaşçıdır.

·         Düzenli olarak masaj yaptırmak vücuttaki istenmeyen sıvı ve dokuları harekete geçirmek için oldukça etkilidir. 

·         Bitki çayları tüketmek ve ödem attıran tarifleri uygulamak atılan idrar miktarını fazlalaştırır. 

·         Yüksek stres ve uykusuzluk vücuttaki kortizol miktarını arttırarak ödem tutmaya neden olabilir. Bu yüzden düzenli ve sağlıklı bir şekilde uyumaya önem verilmeli; stres yaratan durum ve olaylardan uzak durulmalıdır. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5034 FREE DUAL CABLE


En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive 


Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?