Yürüyüş tüm doktorların ortak noktada buluştuğu bir egzersiz türüdür. Günümüzde artık sedanter yaşam tarzı oldukça yaygın olsa da vücudumuz hareket etmek için tasarlanmıştır; oturmak için değil! Uzun süre oturmak ve hareket etmemek birçok sağlık sorununu beraberinde getirir. Bu yüzden düzenli olarak hareket etmek büyük öneme sahiptir. Hareket etmenin en temeli ise yürümek veya koşmaktır. İster açık havada, isterse spor salonun da yürüyün veya koşun; ama mutlaka hareket edin! İşte koşu bandının faydaları ve yürüyüş bandının faydaları dediğimiz zaman karşımıza çıkan faydalar;


Bu Ürün İlgini Çekebilir:  PROFITNESS ALPHA T8 5 HP AC MOTOR KOŞU BANDI


 

Koşu (yürüyüş) bandında koşmanın ve yürümenin faydaları nelerdir?

 

Koşu bandının faydalarını ve yürüyüş bandının faydalarını aşağıdaki şekilde sıralamamız mümkündür. Düzenli olarak koşulduğu ve yüründüğü zaman;

 

·      Günlük olarak yeterince yorulunca uyku problemleri hafifler.

·      Metabolik süreç destekleneceği ve karın kasları çalışacağı için sindirim iyileşir.

·      Kan basıncını düzenlemeye yardımcıdır.

·      Akciğerlerin kapasitesini arttırarak iyi ve kaliteli nefes almayı kolaylaştırır.

·      Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin ve ödül hormonu olarak bilinen dopaminin salgılanmasını destekler.

·      Egzersizler vücudumuza zararsız mikro hasarlar verdiği için bağışıklık sistemi hücrelerini aktive ederek bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesini sağlar.

·      Oksijen kapasitesi artacağından beyine daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Bu durum da konsantrasyon, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce anlamını taşır.

·      Düzenli olarak yürümek ve koşmak kalp hastalıklarından ölüm riskini %40 oranında azaltır.

·      Yürüyüş ve koşu ile birlikte kas kütlesi artacağından kemikler üzerindeki sağlıklı baskı artarak kemik yoğunluğunun artışı sağlanır. Bu da güçlü kemikler ve kemik erimesine karşı önlem anlamını taşır.

·      İnsülin seviyesi doğal bir şekilde düzenlenir. Bu da açlığın kontrol edilebilir olması anlamını taşır.

·      Düzenli olarak yürüyüş yapıldığı zaman ağrıyı hafifleten doğal kimyasalların salınımı desteklenir. Bu da baş ağrısı ve migren gibi problemlerin hafiflemesi anlamını taşır.

·      Koşmak ve yürümek yağ yakmak ve kilo kontrolü sağlamak için müthiş bir yöntemdir.

·      Kan damarları daha sağlıklı hale gelir ve kırmızı kan hücresi sayısında artış olur.

·      Karaciğer daha etkin bir şekilde çalışır. Bu da atık maddelerin vücuttan daha kolay bir şekilde atılması anlamını taşır.

·      Düzenli yürüyüş yapmak stresi ve kaygıyı azaltır.

·      Bacak ve kalça kaslarını etkin bir şekilde güçlendirir.

·      Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.


Bu Ürün İlgini Çekebilir:  PROFITNESS IMPETUS V16 5 HP AC MOTOR


Açık havada koşacak zamanınız yok mu?

 

Bugün koşmanın faydaları ve yürümenin faydaları konularına göz attık. Eğer siz de yürümek veya koşmak istiyor fakat açık havada koşacak vakit bulamıyorsanız koşu bandı alarak bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Türkiye'nin bir numaralı spor ekipmanları e-ticaret sitesi Alpha Sportive'ın uygun fiyatlı koşu bandı modelleri hakkında bilgi almak için tıklayın; Alpha Sportive

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?