Gerek spor salonunda gerekse evde rahatlıkla kullanacağınız bir koşu bandı ile yağ yakmak sizin de günlük rutininiz olabilir. Yağ yakmak için sadece koşu bandında koşmanız veya yürümeniz gerekmiyor. Bu yürüme ve koşma antrenmanlarını belirli bir sistemde yaparsanız yağ yakımınızı büyük ölçüde arttırabilirsiniz. Farklı tipte antrenmanlar yaparak koşu bandını daha verimli kullanabilirsiniz. Koşu bantları artık spor salonlarından çıkara birçok kişinin de evine girmeyi başarıyor. Kilo vermek isteyenler bu sayede evde yağ yakma antrenmanlarını yapabilirler. Spor salonuna gitmek istemeden doğru tekniklerle siz de koşu bandınızda yağ yakabilirsiniz. Bu yazımızda sizin için koşu bandından yağ yakmak için tüyoları listeledik.

 

Monoton yürüyüşlerden kaçının

 

Monoton yürüyüşler de az miktarda yağ kaybetmenize neden olur. 45 saniye koşun, ardından 45 saniye yürümek için yavaşlayın, ardından 45 saniye daha koşun. Bu antrenmanı yaklaşık 20 dakika yapın, ardından yaklaşık 10 dakika dinlenin. Bu istemle siz de çok daha fazla yağ yakabileceksiniz. Bu verdiğimiz süre tabii ki size örnek olabilir. Bu örnekten yola çıkarak süreleri daha kolay veya daha zor hale getirmek için kısaltabilir veya uzatabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzu şaşırtmış olacak ve kısa sürede daha hızlı yağ yakabileceksiniz.

 

Maksimum kalp atış hızınıza yakın çalışırsanız, yağ yakım antrenmanlarında hızlıca yorulduğunuzu fark edersiniz. Her gün yürüyerek veya koşarak, vücudunuzda görmek istediğiniz sonuçlar uzun zaman alabilir. Yürümeyi ve koşmayı sistematik hale getirdiğiniz zaman amacınıza çabuk ulaşabilir ve hızlıca yorulmazsınız. Haftanın belirli günlerinde 20-30 dakika hızlı yürüyüş veya koşu, diğer günlerde bir saat veya daha fazla yavaş yürüyüş veya koşu yapın. Bu sistem, yap yakma hedefinizi daha verimli hale getirir.

 

En iyi koşu bandını eğim ayarlarından faydalanın

 

Koşu bandı eğimini yükseltirseniz kalp atış hızınız yükseldiğini fark edebilirsiniz. Bu aynı zamanda kalça kaslarınızı daha fazla çalıştırmanıza da yardımcı olduğu için faydalıdır. O zaman eğim hakkında bilmeniz gereken bazı önemli noktalar olduğunu paylaşalım. Belinizde, dizinizde veya bacaklarınızda bir yaralanma varsa yüksek eğim ayarlarını kullanmaktan kaçının çünkü bu eğimler çok tehlikeli olabilir. %2'lik bir eğimin üzerinde, kendinizi kötü hissettiren alanlar gergin hissetmenize sebep olur. %2 eğimde yürüyüş yapıyor olsanız da bunu uzun tutmamaya çalışmakta fayda vardır. Ağrı hissediyorsanız, eğimi sıfır olarak ayarlayın ve yağ yakımı için koşma ve yürüme aralıklarını uygulayın.

 

En ideal koşu pozisyonunu yakalayın

Uzun vadede, yürürken veya koşarken her zaman aşağı bakarak adımlarınızı kontrol etmek boyun ve sırt ağrısına neden olabilir. Ayrıca bu durum koşu sırasında duruşunuzu da bozar. Bir yolda yürüdüğünüzü hayal ederek ve daima ileriye bakarak vücudunuzu dik konumda tutmanız gerekir. İlk adım olarak, nasıl yürüdüğünüze dikkat edin. Bacaklarınızdaki yükü azaltmak için adımlarınızı hızlı ve kısa tutun. Mümkün olduğunca ayağınızın ortasına basarak daha dengeli ve sağlıklı bir şekilde koşmak veya yürümek daha iyidir. Bu sayede aralıklı olarak koşu programlarınızı ağrısız ve güvenli bir şekilde uygulayarak yağ yakabilirsiniz.

 

Forma girmeniz için koşu bandında yağ yakmak için program benimseyin

 

Her gün yapacağınız 30 dakikalık egzersiz programı ile siz de günlük yağ yakımı hedefinize ulaşabilirsiniz. Öncelikle yürüme planının ilk 15 dakikasında 2 dakika 12 km hızla koşabilirsiniz. Ardından 8 km hızla 1 dakika koşabilir ve bunu beş kez tekrar edebilirsiniz. 16. dakikadan itibaren %0 eğim ve 8 km/s hızla koşarak günlük yağ yakımı antrenmanınızı tamamlayabilirsiniz. Sağlığınızı ve performansınızı güvende tutmak için doğru anatomiye sahip, uzun süre kullanabileceğiniz ve ayaklarınızı yormayan koşu ayakkabısı almanız tavsiye edilir. Bu sayede her gün düzenli olarak yağ yakmak için koşu bandının üzerine çıkarken hem güvende hisseder hem de sağlığınızı korursunuz. Evinizin rahatlığında siz de yağ yakmaya başlamak için internet üzerinden bir koşu bandı alabilirsiniz. Koşu bandı fiyatları uygunluğu nedeni ile popülerliğini koruyor.

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?