Bu yazımızda soğuk ve kapalı havalarda spor salonlarında veya evde yürüyüş- koşu yapma imkânı sağlayan koşu bantları hakkında merak edilenlere yer vereceğiz. Koşu bandında yürüyüş hızı ne olmalı, koşu bandında ne kadar yürümeli, koşu bandında eğim kaç olmalı, koşu bandı hangi bölgeleri zayıflatır gibi soruları yanıtlayarak koşu bandında en doğru koşu ve yürüyüş önerilerinde bulunacağız. İyi okumalar!

 

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve fit bir vücuda sahip olmak için düzenli egzersiz yapmak son derece önemlidir. Maliyetsiz olması, ekipman gerektirmemesi ve her yerde yapılabilmesi sebebiyle düzenli egzersiz için en fazla tercih edilen spor aktivitelerinden biri ise yürüyüş- koşu olarak karşımıza çıkar. Haftada en az 3-4 kez düzenli yürüyüş yapmak genel sağlık durumunuzu geliştirerek kilo kaybetmenize veya formunuzu korumanıza yardımcı olur. Kişiler, soğuk havalarda veya evden çıkılamayan durumlarda yürüyüş ve koşu egzersizleri için koşu bandı kullanmayı tercih edebilirler. Koşu bandının doğru kullanılması, yürüyüş veya koşu egzersizlerinin amacına ulaşabilmesi ve sağlık açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle kafanızda koşu bandı ile ilgili sorular varsa bunlara cevap bulmanız yerinde bir davranış olacaktır. İşte sorularınızın cevapları!

 

Koşu bandında ne kadar yürümeli? / Koşu bandında yürüme hızı ne olmalı?

 

Birçok kişi koşu bandında ne kadar yürümeli, merak etmektedir. Koşu bandında sakatlık riskini en aza indirmek ve doğru verimi alabilmek için yürüyüş süresi ve hızı kademeli şekilde arttırılmalıdır. Yeni başlayan kişiler, yüzde on kuralını uygulayabilirler. Bunun için haftalık koşu programınıza her hafta yüzde on daha fazla mesafe veya süre ekleyebilir; performansınızı kademeli olarak arttırabilirsiniz. Peki koşu bandında yürüme hızı ne olmalı? Bu sorunun cevabı da benzer şekilde yürüyüş hızını zamana yayarak arttırmaktır. Bu şekilde vücudunuzu daha yoğun antrenmanlar için hazır hale getirebilirsiniz.

 

Bu Ürün İlginizi Çekebilir: PROFITNESS IMPETUS V16 5 HP AC MOTOR

 

Koşu bandında eğim kaç olmalı?


Koşu bandında eğimli yürüyüş veya koşu yapmak fiziksel olarak zorlayıcıdır. Bu nedenle yakılan kalori miktarı ve dayanıklılığı arttırır. Peki koşu bandında eğim kaç olmalı? Örneğin 1-2 dakika boyunca %2- %4 eğimde yavaş tempoda yürüyüp / koşup ardından aynı sürede düz yürüyüş / koşu yapabilirsiniz. Bu döngüyü tüm programınıza yayarak kısa sürede daha dayanıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Ayrıca dinç ve enerjik hissettirmek, stres ve depresyondan uzaklaşmak, kalori yakımı ile kilo kaybı, kalp ve damar sağlığın gelişmesi de koşu bandında eğimli yürümenin faydaları arasında sayılabilir. 


Koşu bandı hangi bölgeleri zayıflatır?

 

Koşu bandı ile evde yürüyüş veya koşu yapmak kilo vermeye yardımcı olma konusunda son derece etkilidir. Düzenli ve sağlıklı bir diyet ile birlikte haftanın 3-4 günü koşu bandında egzersiz yapmak günlük harcanan kalori miktarını arttırarak daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Birçok kişi aynı zamanda koşu bandı hangi bölgeleri zayıflatır, merak etmektedir. Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Koşu bandı ile kilo vermek istiyorsanız bununla birlikte uygun bir beslenme programı da uygulamanız gerekir. Yürüyüş ve koşu yapmak daha çok vücudun alt bölgesi kaslarını çalıştırsa da tüm kasları aktif ederek dengeli bir şekilde güçlenmenize ve kilo vermenize yardımcı olabilir. 

 

Bu Ürün İlginizi Çekebilir:  PROFITNESS ALPHA T8 5 HP AC MOTOR KOŞU BANDI

 

Koşu bandında en doğru koşu ve yürüyüş önerileri

 

Buraya kadar koşu bandında spor yapanlar veya yapmayı düşünenler için koşu bandında yürüyüş hızı ne olmalı, koşu bandında ne kadar yürümeli, koşu bandında eğim kaç olmalı, koşu bandı hangi bölgeleri zayıflatır gibi merak edilenleri açıkladık. Şimdi de koşu bandının doğru kullanımına değinelim. Koşu bandının doğru kullanımı, spor yaparken sakatlanmamak ve üst düzeyde fayda alabilmek için son derece önemlidir. İşte koşu bandında en doğru koşu ve yürüyüş önerileri:

 

·      Doğru ayakkabı tercih edin. Yürüyüş ve koşu sırasında en büyük stres ayaklarda oluşur. Bu yüzden koşu bandında spor yaparken uygun bir ayakkabı kullanmanız gerekir. Bunun için ayak şeklinize en uygun yastıklamayı yapan dengeli bir ayakkabı seçmelisiniz. 

 

·      Koşu bandı üzerinde egzersize başlamadan önce ısınma egzersizleri yapmayı unutmayın. Isınma, egzersiz sırasında oluşabilecek kasılma ve ağrıların önüne geçer, ayrıca sakatlanmanızı engeller. Isınma için antrenmandan önce koşu bandı üzerinde 2 km hız ile başlayıp 5 km hıza çıkana kadar yürüyüş yapabilirsiniz. 3-5 dakikalık bu türlü bir ısınma, yeterli olacaktır.

 

·      Koşu bandında yürüyüş veya koşu yaparken korkuluklara tutunmayın. Bunu yapmak doğru bir teknikle çalışmanızı engeller. Bu yüzden tıpkı açık havada yürürken / koşarken yaptığınız gibi kollarınızı 90 derecelik açı ile bükerek egzersizi sürdürmeye çalışın.

 

·      Adımlarınızı doğru atmaya ve ayak tabanınıza doğru basmaya dikkat edin. Yanlış basmak dizlerde şok etkisi yaratabileceği için olabildiğince ayağınızın ortasına basarak dengeli çalışın. 

 

·      Yürürken / koşarken aşağı bakmayın. Hareket halindeyken devamlı aşağı bakmak boyun ve sırt ağrılarına neden olabilir. Bu yüzden hayalinizde bir rota oluşturarak devamlı ileriye bakarak beden pozisyonunuzu korumaya çalışın.

 

·      Koşu bandında egzersiz yaparken maksimum kalp ritmine yakın çalışırsanız kolay yorulursunuz. Benzer şekilde sürekli yavaş yürürseniz de istediğiniz performansa ulaşmanız için çok beklemeniz gerekir. Ancak yöntemleri karıştırarak çalışırsanız kısa sürede hedefinize ulaşabilirsiniz. 

 

·      Koşu bandında eğimli yürüyüş veya koşu yaparak da dayanıklılığınızı arttırabilirsiniz. Eğimli yürüyüş ve koşu fiziksel açıdan zorlayıcıdır. Bu da kısa sürede daha dayanıklı bir hale gelmenize yardımcı olur.

 

Kaliteli ve uygun fiyatlı bir koşu bandı mı arıyorsunuz?

 

Bu yazımızda koşu bandında yürüyüş hızı ne olmalı, koşu bandında ne kadar yürümeli, koşu bandında eğim kaç olmalı, koşu bandı hangi bölgeleri zayıflatır gibi soruları yanıtlayarak koşu bandında en doğru koşu ve yürüyüş önerilerinde bulunduk. Eğer siz de kaliteli ve uygun fiyatlı bir koşu bandı edinmek istiyorsanız Türkiye'nin bir numaralı spor ekipmanları e-ticaret sitesi Alpha Sportive'ın uygun fiyatlı koşu bandı modelleri hakkında bilgi almak için tıklayın: Alpha Sportive

 





 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?