Koşu ve yürüyüş, uygun koşullarda ve doğru ekipmanlar ile gerçekleştirildiğinde oldukça faydalı egzersizlerdir. Günümüz toplumunda hareketsiz yaşam tarzı oldukça yaygın olsa da aslında vücudumuz hareket etmeye yönelik tasarlanmıştır. Bu yüzden düzenli egzersiz yapmak sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu yazımızda koşu egzersizi ile ilgili merak edilenlere değineceğiz ve birçok kişinin merak ettiği koşu bandı zararlı mıdır sorusunu yanıtlayacağız. Siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!


Koşu bandının faydaları


Öncelikle yukarıda da bahsettiğimiz gibi koşu ve yürüyüşün faydalarına bir bakalım. Koşu bandı, evde spor yapmak veya spor yapmak için kapalı spor salonlarını tercih edenler tarafından tercih edilen bir spor aletidir. Yürüyüş ve koşu sporlarının ister açık havada isterse koşu bandında yapılsın; sağlığa birçok faydası vardır. İşte koşu bandının faydaları (koşu yapmanın faydaları):

 

·      Düzenli koşu / yürüyüş yapmak sağlıklı bir uyku düzeni edinmenizi sağlar ve uyku problemlerini engeller.

·      Metabolik süreci, dolayısıyla sindirim sistemi sağlığını destekler.

·      Kas gelişimi sağlar.

·      Kemik ve eklem sağlığını destekler.

·      Akciğer kapasitesini arttırır.

·      Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

·      Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin ve ödül hormonu olarak bilinen dopaminin salgılanmasını sağlar.

·      Bağışıklık sistemi sağlığını geliştirir.

·      Konsantrasyon, yaratıcı düşünce ve zihinsel keskinlik kazandırarak zihinsel süreçleri destekler.

·      Kalp sağlığını destekler.

·      İnsülin seviyelerini doğal bir şekilde destekler.

·      Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.

·      Yağ yakımını destekler ve kilo kontrolü sağlar.

·      Karaciğer sağlığını destekler.

·      Stres ve kaygı seviyelerini azaltarak daha sağlıklı bir zihne sahip olmanızı sağlar.

·      Özellikle bacak ve kalça kaslarını güçlendirir.

Görüldüğü üzere düzenli koşu ve yürüyüşün fiziksel ve zihinsel sağlığımız üzerinde birçok faydası vardır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, uygun koşulların mevcut bulunmasıdır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: PROFITNESS ALPHA T8 5 HP AC MOTOR KOŞU BANDI

 

Koşu yaparken dikkat edilmesi gerekenler

 

Uygun koşullarda egzersiz yaparsanız tüm bu faydalardan yararlanabilirsiniz. Bu nedenle koşu ve yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilinçli olmanız gerekir. İşte dışarıda veya koşu bandında koşu / yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları:


·      Koşu ve yürüyüş yaparken doğru ayakkabı seçimi yapılmalıdır. Aksi takdirde ayaklarınızda stres oluşabilir ve sakatlanma riski çoğalabilir. Bu yüzden ayak şeklinize en uygun, dengeli bir ayakkabı ile egzersiz yapmanız gerekir.

·      Koşuya başlamadan önce sakatlıkları engellemek adına ısınma egzersizleri yapılmalıdır.

·      Koşu yaparken adımlarınızı düzgün atmaya ve doğru basmaya özen göstermeniz gerekir. Yanlış basış, dizlerde şok etkisi yaratabilir.

·      Koşu yaparken terletmeyen, hafif ve bu egzersize uygun giysiler tercih edilmelidir.

·      Eğer açık havada koşulacaksa zemin özelliklerine uygun spor ayakkabı tercih edilmelidir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: PROFITNESS IMPETUS V16 5 HP AC MOTOR

 

Koşu ve yürüyüş hem maliyetsiz hem de son derece faydalı egzersizlerdir. Ancak yukarıda sayılan dikkat noktaları göz önünde bulundurulmazsa; tıpkı diğer egzersiz türleri gibi bize faydadan çok zarar getirebilirler. Bu noktada koşu bandı zararlı mıdır sorusunun cevabı doğal olarak ortaya çıkmaktadır. Koşu bandında yürüyüş ve koşu yapmak, ideal koşullar sağladığında zararlı değildir. Aksine koşu bandında da koşu ve yürüyüşün tüm faydalarını edinebilirsiniz. 

 

Bu yazımızda koşu bandı zararlı mıdır sorusunu cevapladık. Eğer siz de kaliteli ve uygun fiyatlı bir koşu bandı edinmek istiyorsanız Türkiye'nin bir numaralı spor ekipmanları e-ticaret sitesi Alpha Sportive'ın uygun fiyatlı koşu bandı modelleri hakkında bilgi almak için tıklayın: En İyi Koşu Bandı Modelleri

Ürünlerimizi İncelediniz mi?