Koşmanın birçok faydası bulunmaktadır. Düzenli olarak koşmak kan basıncını dengeler, kalp hastalıkları riskini azaltır, zihinsel olarak güçlendirir, yağ ve karbonhidrat oranını azaltır, ruhu dinlendirir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve akciğer kapasitesini arttırır. Bunun farkında olan birçok kişi ise spor salonunda, açık havada veya evde koşmak ister. Bu doğrultuda spor salonu sahipleri ve evde koşmak isteyenler koşmanın faydalarını hissetmek ve hissetmek için koşu bandı satın almak ister. Ve internet üzerinde koşu bandı tavsiye 2020, en iyi koşu bandı, koşu bandı nasıl seçilir, en iyi koşu bandı hangisi, en sessiz koşu bandı gibi aramalar yaparlar. Koşu bandı alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Eğer siz de koşu bandı nasıl seçilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Taşıma kapasitesi

 

Öncelikli olarak en iyi koşu bandı ve koşu bandı tavsiyeleri gibi kelimeler ile arama yaptığınızda karşınıza çıkan koşu bantları konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, taşıma kapasitesidir. Bu yüzden en başta aletin ağırlık kapasitesine bakılmalıdır. Eğer alet ev için değil de spor salonu için alınıyorsa mutlaka ama mutlaka uç ağırlıklara sahip üyeler de hesaba katılmalıdır.

 

Bu Ürün İlginizi Çekebilir:  PROFITNESS ALPHA T8 5 HP AC MOTOR KOŞU BANDI

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Zemin

 

Koşu bandının zemini bir diğer önemli durumdur. Koşu bandının zemininin esnek olmasına özen gösterilmelidir. Bunun sebebi uzun sürelerde sert zeminlere maruz kalmanın ayaklardaki baskının artmasına, kas ağrılarına ve eklem sakatlıklarına sebebiyet vermesidir. Bu durum beton zeminde koşmak ile toprak zeminde koşmak arasındaki fark üzerinden yorumlanabilir. Ayrıca şok emme teknolojisi de yine gözetilmesi gereken faktörler arasındadır.

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Satış sonrası hizmet & garanti

 

Koşu bantları motoru olan cihazlardır. Yoğun kullanımın olduğu bu aletlerde bazı zamanlarda problemler çıkabilmektedir. Bu yüzden spor malzemeleri satan e-ticaret siteleri üzerinden veya fiziki mağazalardan koşu bandı satın alırken satış sonrası hizmetler ve garanti şartları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. 

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Test

 

Eğer alacağınız koşu bandını fiziki olarak test etme şansınız var ise mutlaka test edin. Bu doğrultuda farklı hızlara, farklı eğimlere ve farklı modlara ayarlayın. Yani koşu bandını gerçekte yürüyecekmiş gibi test edin. Böylelikle alacağınız cihazın kalitesi hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız.   

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Motor 

 

En iyi koşu bandı markası hangisi dediğimiz zaman motor oldukça önemli bir kriter olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat motor gücü tabii ki tek kıstas değildir. Yine de 2.0 veya üzeri HP motor iyi koşu bantları için büyük öneme sahiptir. Tabii ki burada motor soğutma sistemi de önemlidir. Yani beygir gücünden ziyade aletin bütününe bakmak gerekir. 

 

Koşu bandı tavsiye 2020: Sessizlik

 

Birçok kişi internet üzerinde en iyi koşu bandı, en sessiz koşu bandı, sessiz koşu bandı markaları gibi aramalar yapmaktadır. Bunun sebebi kötü koşu bantlarının koşma esnasında yüksek ses çıkarıyor olmasıdır. Bu yüzden koşu bantları mutlaka ama mutlaka test edilmelidir. Eğer koşu bandının konulduğu yerden kaynaklı bir ses sorunu var ise koşu bandı minderi kullanılabilir. 

 

Bu Ürün İlginizi Çekebilir: PROFITNESS IMPETUS V16 5 HP AC MOTOR

 

Koşu bandı alırken diğer dikkat edilmesi gerekenler:

 

Koşu bandı tavsiye 2020, en iyi koşu bandı markası ve sessiz koşu bandı gibi aramalar yapıldığında karşılaşılacak koşu bantları konusunda dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir: 

 

·      Koşu bandının genişliği bir diğer önemli mevzudur. Bu yüzden ev veya spor salonu için koşu bandı alırken kilo hesaba katılarak genişliğe dikkat edilmelidir. Yüksek kilolarda bant genişliğinin fazla olması gerektiği unutulmamalıdır.

 

·      Eğer eğimli bir şekilde koşmak isteniyorsa öncelikli olarak otomatik eğimli koşu bantları, manuel eğimli koşu bantları ve eğimsiz koşu bantları arasından hangisinin alınacağına karar verilmelidir. Her koşu bandının eğim derecesi aynı değildir. Bu yüzden eğim derecelerine dikkat edilmelidir.

 

·      Koşu bantları ev kullanımında büyük yerler kaplayabilir. Bu yüzden aletin katlanabilir olup olmadığına dikkat edilmelidir.

 

·      Olası sakatlıklar göz önünde bulundurulmalı ve acil durum anahtar emniyet kilidi olmasına özen gösterilmelidir.

 

·      Ürünün Avrupa ve global sertifikalara sahip olup olmadığı gözlemlenmelidir.

 

·      Kalp atış hızı, hız gibi göstergelerinin ergonomik yapıda olması ve mevcut olması büyük önem taşımaktadır.

 

Koşu bandı arıyorsanız doğru yerdesiniz! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Eğer siz de en iyi koşu bandı markası hangisi, koşu bandı tavsiyesi 2020, koşu bandı nasıl seçilir gibi kelimeler ile internet aramaları yaparak kaliteli ve uygun fiyatlı bir koşu bandı arıyorsanız sayfamızı ziyaret etmek için tıklayın: En İyi Koşu Bantları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?