Düzenli koşmak, düzenli spor yapmak isteyenlerin hayallerini süsleyen bir antrenman biçimidir. Hayallerini süslemek diye boşuna bir benzetme yapmadık zira düzenli koşmak hayat şartları nedeniyle birçok faktöre bağlı olarak gerçekleştirilememekte. Yoğun iş saatleri, görev ve sorumluluklar derken düzenli bir şekilde koşmak birçok insan için hayallerde kalıyor. Özellikle gün içerisinde gerçekleşen sorumluluklara verilen önem yüzünden birçok kişi düzenli koşmak için gereken enerjiyi bulamamakta. Bu nedenle düzenli koşmaya dair alınan kararlar çoğunlukla ilk haftasını tamamlayamadan sona ermekte ve hedef gerçekleştirilememektedir.

Tüm bunlara rağmen düzenli bir şekilde koşma alışkanlığı kazanmak ve bu alışkanlığı etkili bir şekilde kullanmak mümkün. Birazdan vereceğimiz tavsiyeler ışığında şekillenecek bir düzenli koşu sağlığınızı birçok yönden pozitif anlamda etkileyecektir. Gelin isterseniz koşma alışkanlığı kazanabileceğiniz o yöntemlere hep birlikte göz atalım;

1. Kural hataları sizi düzenli koşma alışkanlığından alıkoyabilir

Koşmaya yeni başlayanların sıklıkla yaptığı birkaç hatadan söz edeceğiz. Bu hatalar öyle hatalar ki daha işin başındayken kişiyi koşmaktan uzun bir süre alıkoyacak ve bu alışkanlığı engelleyecek cinsten. Bu hatalardan en yaygın olanı koşu antrenmanı öncesinde ısınma hareketleri yapmamak olarak öne çıkıyor. Isınmadan başlatılan koşu antrenmanlarda ciddi sayıda insan kramp, ani sakatlanmalar, kas ve tendomda aşırı gerginlik yüzünden ani yırtılmalar gibi olumsuz durumları deneyimlemekte. Bu durum doğal olarak kişinin düzenli olarak koşması önünde duran en ciddi engellerden birisi olarak kendisini gösteriyor. Eğer koşma alışkanlığı kazanma niyetindeyseniz oyunu kuralına göre oynamak zorundasınız. Isınma egzersizleri size önemsiz gözükse de hem koşu performansınızı hem de sağlığınızı ciddi anlamda iyileştirecek önlemler içerir.

2. Zamanlama yapmanız şart

Koşu alışkanlığı kazanmanız için zaman yönetimi konusunda ciddi iyileştirmeler ve ayarlamalar yapmanız çok önemli. Şüphesiz içerisinde bulunduğumuz çağ ve çağın getirdikleri sorumluluklar nedeniyle kendimize ayırdığımız zaman çok fazla olamıyor. Kendimize ayırdığımız bu dar zamanı ise öncelik olarak daha farklı aktivitelere verme eğilimindeyiz. Buna rağmen bu kısa süre içerisinde koşma alışkanlığı edinmek istiyorsanız muhakkak bir çizelge yapmalısınız. Bu çizelge sayesinde koşuya ayıracağınız süreyi önceden bilmeniz ve kendinizi bilişsel olarak koşuya hazırlamanız mantıklı bir davranış olacaktır. Koşu saatlerinizi belirlerken elinizden geldiğince zaman aralığını fiziksel olarak zinde olabileceğiniz vakitlere ayarlamanız yararlı olacaktır. Fiziken zinde olmadığınız bir vakti koşuya ayırmak sizi çok yoracağı gibi yaptığınız koşu sporunun etkilerini negatife çevirecektir.

3. Kendinize meydan okuyun

Koşu alışkanlığı kazanmada bir diğer önemli konu hırstır. Eğer düzenli bir şekilde koşma niyetindeyseniz kendinize meydan okuyun. Belirli bir sürede ya da hayatınızın tamamında koşuyu gerçekleştirmek üzere niyetlendiğiniz bu eylemi bir başarım olarak kabul edin. Böylece gerek bilişsel anlamda gerekse hırs temelli bir rekabet duygusu ile kendinizi gerçekleştirmek adına bu meydan okumayı kazanın.

4. Düzenli koşmanın faydaları hakkında bol bol araştırma yapın

Bu madde diğerlerine göre daha pasif bir yapıda görünse de aslında psikolojik anlamda oldukça faydalı bir işlevsellik içermekte. Bir işi yapmadan önce faydaları bilindiğinde o işe dair kazanımların elde edilmesi için istek ve niyet artar. Düzenli koşu temelli kazanılacak faydaları kendinize sıkça hatırlatın. Böylece düzenli koşu için gerekli olan psikolojik altyapı sizi nihayetinde düzenli bir şekilde koşmaya şartlandıracaktır.

5. Koşu bandı tercih edin

Tüm bu maddelere rağmen düzenli koşmak için zaman ve mekan konusunda zorluk çekmeye devam ediyorsanız hayat kurtaracak bir seçenek sizleri bekliyor. Koşu bantları sizi evinizden uzaklaşmadan ve yolda geçireceğiniz zaman kaybından kurtaracak şekilde ciddi avantajlar içermekte. Böylece yan odanızda duran ve sizi bekleyen koşu bandınız sizi düzenli bir koşu deneyimi konusunda yeterince ikna edebilir. Alpha Sportive olarak sizlere bu yolda fayda sağlayacak en kaliteli koşu bantlarını sunuyoruz. Detaylı bilgi için internet sitemizi gezebilir ya da iletişim bölümünde yer alan numaramız aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz. 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?