Spora yeni başlayanların da halihazırda devam edenlerin de tek bir ortak amacı vardır: Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Bazıları ise buna ek olarak kas hacimlerini arttırarak daha kaslı, daha fit görünen bir vücuda sahip olmak isterler. Eğer siz de kas kütlesi nasıl artar, güçlenmek için ne yapılmalı, hacim kazanmak için beslenme nasıl olmalı gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin! İşte kas hacmi nasıl arttırılır sorusuna yanıt olabilecek bazı öneriler.

 

Vücudunuza ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayın

 

Kas hacmi ile ilgili yaşanan sıkıntıların nedeni genelde yetersiz besin alımıdır. Amacınız kas oranınızı arttırmak yani hacim kazanmak ise gün içinde harcadığınızdan daha fazla kalori almanız gerekir. Bu şekilde kalori fazlası oluşacak ve antrenman sonrası oluşan kas yıkımı bu kalori fazlalığı sayesinde onarılacaktır. Ama elbette bu noktada doğru besinlerin tüketilmesi de oldukça önemlidir. Vücudunuza ihtiyacı olan protein ve karbonhidratı kazandırarak kas hacminizi arttırabilirsiniz.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9004 KATLANABİLİR BENCH

 

Uzun saatler aç kalmayın

 

Hacim kazanmak için beslenme çok önemlidir. Bu yüzden kas hacmini arttırmak isteyen bir kişinin dört saatten daha uzun süre aç kalmamaya dikkat etmesi gerekir. Büyük öğünler yerine günlük besin ihtiyacınızı 3-4 saat arayla tüketecek şekilde bölüştürmek daha mantıklı olabilir. Bu sayede vücudunuzu, kaslara giden hızlı besin desteğiyle anabolik durumda tutar ve hacim olarak büyümeye devam edersiniz.

 

Yeteri kadar uyuyun

 

Uyku sırasında vücut dinlenme durumuna geçer ve daha az kalori yakar. Aynı zamanda hasar gören kasların tamiri için enerji harcar. Uykunun bir diğer faydası da büyüme hormonu salgılamasıdır. Büyüme hormonu kas hacminin artması için oldukça önemlidir. Bu nedenle eğer kas hacmi arttırılmak isteniyorsa günde 8 saat olacak şekilde uyumaya özen göstermek gerekir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9006 AYARLI COMBO

 

Set sayısını düşürün, tekrar sayısını arttırın

 

Kas hacmini arttırmak için doğru tekrar sayıları ve dinlenme süreleri uygulanmalıdır. Siz de bunları gözden geçirerek yaptığınız hatanın farkına varabilirsiniz. Hacim kazanmak için büyük kas gruplarını 16-18 setle, küçük kas gruplarını ise 12-24 setle çalıştırmayı deneyin. Ağırlık olarak ise gerçekten kaslarınızın çalıştığını hissettiğiniz bir seçim yapmanız gerekir. Tüm bunlara ek olarak setler arasındaki dinlenme süresinin 90 saniyeyi geçmemesine de özen gösterin. Doğru uygulamalar kas hacminizin kısa sürede artmasına yardımcı olacaktır.

 

Bacak antrenmanını ihmal etmeyin

 

Kas hacmini arttırmak için bacak antrenmanlarının da ihmal edilmemesi gerekir. Araştırmalar büyük kas gruplarının dahil olduğu egzersizleri uygulamanın serbest testosteron ve büyüme hormonu seviyelerini destekleyebileceğini göstermektedir. Bu nedenle daha belirgin vücut hatlarına sahip olmak, kas hacmini arttırmak için haftada en az bir kez sıkı bir şekilde bacak kaslarının çalıştırılması gerekir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9012 STRONG CAGE

 

Haftada en az bir gününüzü aktif dinlenme olarak planlayın

 

Güçlenmek için ne yapmalı sorusunun bir diğer cevabı da yeterli dinlenmedir. Aktif dinlenme gününün amacı antrenmanların oluşturduğu gerginlikten uzaklaşmak ve kasların toparlanmasına destek olmaktır. Bunu hafif kardiyo, statik esneme veya masajla yapabilirsiniz. Bu sayede kan akışınızı sürdürmüş, kaslarınızdaki ağrıyı gidermiş ve diğer şeylere zaman ayırmış olacaksınız. 

 

En kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?