Bu yazımızda hiking ve trekking arasındaki farklar, hiking nedir, hiking nasıl yapılır, hiking rotaları, hiking ekipman listesi gibi konular ele alınacaktır. Eğer siz de doğa yürüyüşlerini seviyor ve hiking hakkında bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Doğa yürüyüşü nedir?

 

Her şeyden önce doğa yürüyüşü nedir sorusunu cevaplayalım. Doğa yürüyüşleri en basit anlamda; doğa içinde, farklı coğrafya, süre ve zorluk seçenekleriyle yürüyüş gerçekleştirilmesidir. Bu yürüyüşlerde doğanın güzellikleri deneyimlenilerek yol alınır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5028 INCLINE SQUAT MACHINE

 

Trekking ve hiking arasındaki fark nedir?

 

Trekking ve hiking arasındaki fark birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İkisinin arasındaki fark çok basit bir mantığa dayanmaktadır. Hiking günübirlik doğa yürüyüşleri, trekking ise uzun süreli doğal yürüyüşleridir. Yani hiking'de konaklama olmamakta ama trekking de olmaktadır. Hiking'de patikalar bulunmakta başlangıç ve bitiş noktaları bilinmektedir. Hiking trekking'e göre daha kolaydır. Uzun süreli doğa yürüyüşlerinin kondisyon, beceri, deneyim gerektirdiği unutulmamalıdır.

 

Hiking nerelerde ve kaç kişiyle yapılabilir?

 

Önceden rotaları belirlenmiş vadi, orman ve yeşil alanlar hiking için uygun noktalardır. Birçok kişi tek başına doğa yürüyüşü yapabilir miyim sorusunun cevabını merak etmektedir. Bu noktada deneyimsiz biriyseniz doğanın kendini belirgin kıldığı noktalarda tek başına bulunmanız çeşitli aksaklıklara sebebiyet verebilir. Bu yüzden deneyimli bir doğa rehberi ve arkadaş grubuyla hiking yapmak ortamı hem daha güvenli hem de daha keyifli kılmaktadır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir:  ALPHA AS-5029 HACK SQUAT

 

Hiking’in faydaları nelerdir?

 

Hiking veya trekking fark etmeksizin tüm doğa yürüyüşlerinin faydaları bulunmaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralamamız mümkündür:

 

·      Kondisyonunuzun artmasını sağlar.

·      Ruh sağlığınızı pozitif yönde destekler.

·      Kilo kontrolü yapmanızı sağlar.

·      Doğaya farklı bir açıdan bakmanızı ve yaratıcı olmanızı sağlar.

·      Kalp hastalığı riskini düşürür.

 

Hiking için hangi malzemeler gereklidir?

 

Hiking malzemelerinin sınırı yoktur. Fakat en basitinden bir sırt çantası, yürüyüş botu, pusula, harita ve GPS cihazı temel malzemelerdir. Günümüzde pusula vb. ekipmanların yerini telefon almıştır. Tabii ki telefonun çektiğinden emin olunmalıdır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-8011 BICEPS

 

Hiking’de dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Hiking’de dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralamamız mümkündür:

 

·      Rota hakkında önceden araştırma yapılmalı ve bilgi sahibi olunmalıdır.

·      Su kaybını önlemek için mutlaka su bulundurulmalıdır

·       Dik yamaçlardan inerken ya zemine tam basmalı ya da dizler hafif bükülerek topuklar kullanılmalıdır.

·      Dik tırmanışlarda ekip arkadaşlarıyla irtibatta olunmalıdır.

·      30 dereceyi aşan noktalarda S çizilmelidir. Bu şekilde daha az efor sarf edilir.

·      Düzenli olarak mola vermeli, motivasyon eksikliği, yorgunluk, açlık ve tuvalet ihtiyacı gibi durumları halletmelisiniz.

·      Normal eğimli noktalarda 50 dakikada 10 dakika, dik ve zorlu kısımlarda ise 15 - 30 dakikada birkaç dakikalık nefes molaları vermelisiniz.

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive 


Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: 
İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?