Bu yazımızda hamilelikte pilates yapılır mı, hamile pilatesi nedir, hamile pilatesi nasıl yapılır, hamile pilatesi faydaları, hamile pilatesi ne işe yarar gibi merak edilen konuları ele alacağız. Günümüzde birçok anne adayı sağlıklı bir hamilelik ve doğum için pilates yapmayı tercih etmektedir. Eğer siz de hamile pilatesi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Hamile pilatesi nedir?

 

Birçok kişi hamilelikte pilates yapılır mı sorusunun yanıtını merak etmektedir. Pilates egzersizleri her yaştan ve her sağlık durumundaki insanın uygulayabileceği türdendir. Dolayısıyla bu egzersizler hamile kişilere göre uyarlanarak uygulatılabilir. Ancak hamilelik özel bir durumdur ve hamilelikte pilates yapıp yapamayacağınıza doktorunuz karar vermelidir. Doktorunuzun onayı ve önerisi ile siz de hamileyken pilates yapabilirsiniz.

 

Pilates, Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Pilates egzersizleri ile kas dengesi sağlanır ve beden yeniden doğru şekilde yapılandırılır. Kadın- erkek ayırmaksızın her yaş grubuna hitap eden bu etkili egzersiz türü, kasları uzatarak ve esneterek kuvvetlendirir. Dengeli nefes alıp verdirerek dengeli hareketlerle vücudun sıkılaşmasını, rahatlamasını ve gevşemesini sağlar. Dolayısıyla hamile pilatesi de anne adaylarının bu süreçte vücutlarında meydana gelen değişikliklere kolaylıkla uyum sağlamalarını ve bedensel- zihinsel sağlıklarını korumalarını hedefleyen pilates egzersizlerinden oluşmaktadır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL FITNESS PİLATES RING

 

Hamile pilatesi ne işe yarar?

 

Hamilelik döneminde anne adayının vücudunda hormonal ve fiziksel değişiklikler meydana gelmektedir. Bu süreçte, vücut ağırlığının karın bölgesine yoğunlaşması sonucunda sırt ve bel ağrıları ortaya çıkabilir. Bu ağrılar hamileliğin ilerleyen dönemlerinde yaşam kalitesini düşürecek seviyelere ulaşabilir. Ayrıca gebelikte bebeğin rahime yaptığı baskı, pelvik taban kaslarında sarkmaya neden olarak idrar kaçırma sorununu ortaya çıkarabilir. Pilates egzersizleri ile tüm bu olumsuzluklar ortadan kaldırılabilmekte ve anne adayının sağlıklı bir hamilelik geçirme sağlanabilmektedir. Elbette anne adayının hamilelik sürecinin egzersiz yapmaya uygun olması gerekir. Bu da ancak doktor tarafından saptanabilir. Bu yüzden tüm hamileler doktorlarına danışarak pilatese başlayabilirler.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL FITNESS RULO PILATES BANDI


Hamile pilatesi faydaları


Hamilelik döneminde yapılan pilates egzersizlerinin olası faydaları şu şekilde sıralanabilir:

·      Doğum öncesi ve sırasında idrar kaçırma problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

·      Anne adayının uyku düzenini ve kalitesini arttırır.

·      Hamilelik dönemindeki duygusal dalgalanmaları aza indirerek anne adayının kendisini daha iyi ve sağlıklı hissetmesini sağlar.

·      Bel ve sırt bölgesindeki kasları güçlendirerek ağrıları azaltır. 

·      Rahat ıkınarak daha kolay doğum imkânı sağlar.

·      Karın kaslarının doğumdan sonra daha kolay toparlanmasına yardımcı olur. 

·      Hamilelik dönemindeki hazımsızlık ve ödem problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: DIESEL DELİKLİ MAT 1,5 CM

 

Hamile pilatesi nasıl yapılır?

 

Anne adayının fiziksel özelliklerine ve gebelik ayına bakılarak kişiye özel pilates egzersizleri belirlenir ve uzman eğitmen eşliğinde uygulatılır. Pilates egzersizlerinin güvenle uygulanabilmesi için anne adayına mutlaka bir uzman eşlik etmelidir. Doktor onayı ile pilates yapmaya gebeliğin 12 ile 16. haftaları arasında başlanabilmektedir. Pilates seansları ortalama 30-45 dk uzunluğundadır.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: AS-03 REFORMER

 

En kaliteli pilates ekipmanları için: Alpha Sportive!

 

Bu yazımızda hamilelikte pilates yapılır mı, hamile pilatesi nedir, hamile pilatesi nasıl yapılır, hamile pilatesi faydaları, hamile pilatesi ne işe yarar gibi konuları ele aldık. Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Pilates Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?