Glukozamin, eklem dokularındaki ağrıyı azaltmaya yardımcı olan, vücudu hareketli tutan ve eklemler arasındaki boşluğu daha az kuru hale getiren vücudun bir parçasıdır. Glukozamin, üretilme şeklinden gelen güçlü anti-inflamatuar ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Kıkırdak dokusunun esnek, güçlü ve dayanıklı kalmasına yardımcı olur.

 

Uzmanlar dejeneratif eklem rahatsızlıkları, kıkırdak doku bozuklukları, eklem romatizması, romatoid artrit (inflamatuar eklem romatizması), osteoartrit (kireçlenme), ankilozan spondilit, menisküs, yaralanma ve burkulma için önermektedir. Bunlara ek olarak yeni bel veya boyun fıtığı olan kişilere glukozamin almaları söylenir. Glukozamin (glukozamin), fıtık üzerindeki baskıyı azaltan ve yenilerinin oluşmasını engelleyen fıtık çevresindeki kıkırdak dokusunu güçlendirmeye yardımcı olur. Uzun süreli glukozamin kullanımı eklemlerin parçalanmasını yavaşlatır ve ayrıca kronik inflamasyonu azaltmaya ve reçeteli ağrı kesicilerin yapamayacağı şekillerde sindirim sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Glukozamin takviyesi almanın etkileri her kişi için farklı olabilir, ancak bunları uzun süredir alan bazı kişiler, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu ve ameliyattan kaçınmalarına ve ilaçları kesmelerine veya bırakmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Glukozamin tek başına alındığında herkese yardımcı olacak bir "tedavi" değildir. Ancak araştırmalar, glukozaminin birçok insana, özellikle de artriti olanlara yardımcı olabileceğini göstermiştir.

 

Glukozamin üzerine yapılan en kapsamlı çalışma olduğu düşünülen Glukozamin Artrit Müdahale Çalışması (GAIT), glukozamin ve kondroitin sülfatın sekiz hafta boyunca birlikte alındığında, yüksek düzeyde eklem ağrısı olan çoğu kişiye çok yardımcı olduğunu buldu. Orta ila şiddetli diz ağrısı olan kişiler, glukozamin almanın onlara birçok yönden yardımcı olduğunu bulmuşlardır. Glukozaminin tıpta birçok kullanımı vardır. Eklemlerin yağlanmasını sağladığı ve kıkırdağın büyümesine yardımcı olduğu için spor ve atletizmde çok faydalıdır. Glukozaminin demir iyonlarına ne kadar iyi bağlandığından dolayı antioksidan özelliklere sahip olduğu bulunmuştur. Deneyler, glukozaminin kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini ve kalp hastalıklarına karşı iyi bir savunma olabileceğini göstermiştir.

 

Glukozamin nasıl kullanılır?

Genellikle balık yağı gibi jelatinden yapılmış tabletler, kapsüller veya yumuşak kapsüller şeklinde satılmaktadır. İnsanlar yemeklerle birlikte günde üç kez 500 mg almalıdır. Ancak dozu artırmak, etkiyi daha büyük hale getirecektir. Araştırmalar 3 g'a kadar kullanılabileceğini gösteriyor. Ayrıca günde 3-5 doz yüksek dozda alabilirsiniz. İki tür takviye vardır: glukozamin, sülfat veya hidroklorür. Glukozamin sülfat genellikle kondroitin ile aynı ürünlerde bulunur. Bu nedenle glukozamin sülfat kullanmanızı öneririz. Çalışmalar hidroklorürün çalışmadığını göstermiştir. Yapabiliyorsanız, 3 gram glukozamin ile en az 1000-1200 mg kondroitin almalısınız. Bunun için iyi bir takviye almanız gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Midede gazınız çok fazlaysa ve bu sizi rahatsız ediyorsa, dozu günün farklı saatlerinde almayı deneyebilirsiniz. Beş veya altı kez 1.500–3.000 mg almak gibi farklı seçenekleri de deneyebilirsiniz.

 

Özetlemek gerekirse, glukozamin genellikle eklem ağrıları için kullanılır ve eklem sağlığını desteklemesi ile bilinir. İltihabı azaltması de glukozaminin en büyük faydaları arasında yerini alır. Araştırmalarla çıkan bu sonuçları siz de değerlendirerek glukozaminden faydalanabilirsiniz.

 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları
Ürünlerimizi İncelediniz mi?