Bu yazımızda fıstık ezmesinin faydaları, fıstık ezmesinin spor ve vücut geliştirmeyle ilgisi konuları ele alınacaktır. Birçok sporcu fıstık ezmesini bolca tüketmektedir. Aslında fıstık ezmesi sporcuların abur cuburudur. Fakat aşırı tüketilmesi birçok problemi de beraberinde getirebileceği gibi dozunda kullanıldığı zaman oldukça faydalıdır. Eğer siz de fıstık ezmesinin faydaları nelerdir ve vücut geliştirmeye ne gibi bir katkısı vardır sorularının cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 


Fıstık ezmesinin faydaları: Tok tutma özelliği

 

Fıstık ezmesi gerçek anlamda tok tutan bir besin kaynağıdır. Bol yağlı, bol proteinli ve lif açısından zengindir. Protein ve lif oranının yüksek olması uzun süreler tok kalmayı beraberinde getirir. Fıstık ezmesi bilinçli bir şekilde beslenme programına dahil edilebilir.

 

Fıstık ezmesinin faydaları: Vitamin ve mineral açısından zengindir

 

Fıstık ezmesi tüm bunlara ek olarak manganez, bakır, magnezyum, folat, fosfor, B3 vitamini ve E vitamini gibi sporcuların ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali de içinde barındırır. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9016 TERS MEKİK

 

Fıstık ezmesinin faydaları: Doğal yağ kaynaklarıdır 

 

Spor yapanların sadece karbonhidrata ve proteine ihtiyacı yoktur. Bunlara ek olarak sağlıklı yağların tüketimi de gelişimde büyük öneme sahiptir. Trans yağ içermeyen ve doğal yağların yer aldığı fıstık ezmeleri oldukça faydalıdır. Fıstık ezmeleri özellikle güçlü bir omega 3 kaynağıdır. Yani bu noktada ''sporcuların abur cuburu'' demek doğru olacaktır. 

 
Fıstık ezmesinin faydaları: Protein kaynağıdır 

 

1 yemek kaşığı yani 16 gram fıstık ezmesinde 3,85 gram protein bulunmaktadır. Bu da etkili bir protein kaynağı olduğunu göstermektedir. Tabii ki burada yağ kaynaklı yoğun kalorilere dikkat edilmelidir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-004 LAT BAR

 

Fıstık ezmesinin faydaları: Uygun fiyatlı bir kalori kaynağıdır 

 

Sporcuların en fazla ihtiyacı olan besin değerlerinden bir tanesi de kalori kaynaklarıdır. Fıstık ezmesinin kalori başına fiyatı oldukça uygundur. Fıstık ezmesi ile birlikte kalori açığı pratik ve uygun bir şekilde kapatılabilir. Bununla birlikte kilo almaya çalışanlar için de oldukça uygun bir seçenektir. 

 

Fıstık ezmesinin faydaları: Bunlarla birlikte...

 

Bunlarla birlikte kahvaltı da yenilmesi gün içerisinde tatlı ihtiyacının hissedilmemesini sağlar, sağlıklı yağlara sahip olması kalp dostu olmasını sağlamaktadır ve potasyum açısından zengindir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: AS-005 ROW BAR

 

En kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive!

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

  

Ürünlerimizi İncelediniz mi?