Herkesin hayali fit bir vücuda kavuşmaktır. Ancak bu etkili ve verimli antrenmanlar ile mümkün olabilir. Gelişigüzel hareketleri zamanı boşa harcar gibi yapmak vücut geliştirme konusunda sizi ileriye götürmek yerine yerinizde saymanıza neden olabilir. Bunun için vücut nasıl geliştirilir, vücut geliştirme yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir; iyi bilmek gerekir. Eğer siz de son dönemde birçok insan gibi spor salonu yerine evde spor yapıyorsanız yazımızı okumaya devam edin. İşte evde vücut geliştirme yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

 

İyi beslenin


Evde vücut geliştirme çalışırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta beslenmedir. Çünkü vücudunuzun gelişebilmesi için sağlıklı olması ve kas yapımını hızlandıran besinleri tüketmeniz gerekir. Kas gelişimi için protein tüketimi oldukça önemlidir. Günlük protein ihtiyacı spor yapmayan bir kişi için kilosunun başına 1 gramdır. Vücut geliştirme yaptığınızda ise bu oran 2 katına çıkar. Bu yüzden kas yaparken beslenme konusuna gereken önem verilmeli ve gün içinde ideal protein miktarı tüketilmelidir. Bu sayede antrenmanlarınızdan daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9001 AYARLI SEHPA

Doğru bir antrenman programı uygulayın

 

Evde vücut geliştirme yapacaksanız iyi bir antrenman programına sahip olmanız gerekir. Bu program siz geliştikçe değişecektir. Ancak yine de hangi hareketi ne zaman ve kaç dakika arayla yapacağınızı bilmeniz gerekir. Ağırlık ve tekrar sayıları, vücudunuzun gelişimi için oldukça önemlidir. Çünkü kaslarınızı geliştirecek şey kendinizi zorlamanızdır. Kendinizi zorlamaktan kasıt sürekli ağırlık kaldırmak değil, doğru antrenman programını doğru sürelerde uygulamaktır. Eğer bu konuda bilginiz yoksa bir uzmandan yardım alarak programınızı belirleyebilirsiniz.

 

Yeteri kadar dinlenin

 

Kaslarınızı bir sonraki antrenmana hazırlamak için dinlendirmeniz çok önemlidir. Bu nedenle dinlenmeye ve uykuya önem verilmelidir. Uyku sırasında vücuttaki protein sentezi artar ve kas gelişimi hızlanır. Ayrıca kaslar antrenman sırasında değil antrenmandan sonra dinlendiği sürede gelişmeye başlar. Bu yüzden antrenman programınızla dengeli bir şekilde gerekli dinlenme sürelerini kendinize tanımayı ihmal etmemeniz gerekir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9002 SIT-UP (MEKİK SEHPASI)

 

Hareketleri doğru yaptığınızdan emin olun

 

Evde vücut geliştirme yaparken hareketlerin doğru uygulanması da oldukça önemlidir. Çünkü bu, yaptığınız antrenmandan verim almanızı ve sakatlıklardan korunmanızı sağlayacaktır. Eğer vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız hareketler sırasında vücudunuz doğru pozisyonda olmalı ve antrenmanı doğru bir şekilde uygulamalısınız. Bunun için internette yer alan hareket videolarından veya bir uzmandan hareketlerin uygulanışı ile ilgili destek alabilirsiniz. 

 

Bir hedef belirleyerek gerekli motivasyonu sağlayın

 

Evde vücut geliştirme yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise motivasyondur. Çünkü evde spor yapmak, spor salonunda yapmaktan daha fazla disiplin ve motivasyon gerektirir. Bunun için kendinize ulaşılabilir ve güncellenebilir bir hedef belirleyebilirsiniz. Bu sayede hedeflerinize ulaştıkça motive olacak ve gelişiminizi daha emin adımlarla sürdürebileceksiniz. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9004 KATLANABİLİR BENCH

 

Evde vücut geliştirme için gerekli en kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive!

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?