Mat seçimi jimnastik, fitness, pilates, yoga ve daha birçok spor türü için büyük önem taşıyor. Doğru mat seçimi bu noktada daha etkili spor yapmayı beraberinde getiriyor. Bunun bilen birçok sporsever ise egzersiz matı kaç mm olmalıdır, en iyi mat hangisidir ve matın malzemesi ne olmalıdır gibi soruların cevabını merak ediyor. İşte mat satın alırken dikkat edilmesi ve bilinmesi gerekenler. 

 

En iyi pilates matı hangisidir? 

 

Pilates aletli ve aletsiz yapılabilmektedir. Aletsiz pilatesin vazgeçilmezlerinden bir tanesi ise pilates matlarıdır. Pilates matlarında ideal kalınlık 10 ile 15 mm'dir. Pilates matının yumuşak bir yapıya sahip olması ve omurganızı rahatsız etmemesi büyük önem taşımaktadır. 

 

Bu Ürünlerimiz İlginizi Çekebilir:

 

·      DIESEL FITNESS PİLATES RING

·      DIESEL FITNESS RULO PILATES BANDI

·      VOIT 3'LÜ PILATES BAND SETİ

 

En iyi jimnastik ve fitness matı hangisidir? 


Jimnastik zıplamanın bol olduğu egzersiz türüdür. Bu yüzden diz eklemlerini rahatsız etmeyecek şekilde orta kalınlıkta bir mat seçilebilir. Fitness matlarında 150 - 180 cm uzunluk 3 ile 15 mm arası kalınlık idealdir. Ayrıca mat kesinlikle kaymamalıdır. 

 

Bu Ürün İlginizi Çekebilir: DIESEL DELİKLİ MAT 1,5 CM

 

En iyi yoga matı hangisidir? 

 

Ashtanga ve vinyasa gibi dengenin ön planda olduğu yoga türlerinde 3 ile 5 mm arası kalınlığa sahip yoga matları; hatha ve yin gibi hafif türlerde ise 5- 8 mm arası kalınlığa sahip yoga matları uygundur. Yogada matın aşırı ince veya kalın olması sakatlıklara veya hareket zorlanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Bunun dışında yoga matı seçerken pürüzlü dokulara sahip kaymaz bir malzeme oldukça önemlidir.

 

Doğru mat seçimi nasıl yapılır?

 

Mat seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Mat seçerken en önemli kural hangi egzersizin hangi sıklıkta yapılacağına karar verilmesi gerektiğidir. Yani bu noktada matın dayanıklılığına, fiyatına, boyutuna ve konforuna bu şekilde karar verilir. Eğer çok sık antrenman yapılıyorsa dayanıklı ve konforlu bir matın olması büyük önem taşımaktadır. Bunun dışında vücut tipine göre doğru ürünün seçilmesi de oldukça önemlidir. Yani mat alacak kişi boy ve kiloyu hesaba katmalıdır.

 

En kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Aletleri

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?