Dört grup spor ekipmanı vardır: halterler, barlar, makineler ve fitness alet çeşitleri. Spor malzemeleri denilince akla ilk olarak vücut geliştirme ekipmanları gelmektedir. Çalışmak için dambıl ve bar gibi serbest ağırlıklar kullanılır. Makineler, birçok farklı egzersiz için kullanılabilen ve sağlam yapıları nedeniyle güvenli olan aletlerdir. Fitness aletlerinin kilo vermek için değil güç ve kilo vermek için kullanıldığı söylenebilir. Bu yazımızda sizler için en iyi spor salonu aletlerini seçtik. Bir dahaki sefere spor salonu maceranızda bu etkili spor aletlerini kullanarak daha verimli spor yapabilirsiniz.

 

Kondisyon bisikleti

 

Kondisyon bisikleti şüphesiz en popüler ve en kullanışlı spor aleti kategorisinde yer alır. Genel bir kural olarak, saatte 500 ila 900 kalori yakmanıza yardımcı olabileceği düşünülür. İnsanların bu bisikleti nasıl kullanacaklarını bilmelerine ve kullanmadan önce özel olarak eğitim almaları gerekmez. Basit kullanımı sayesinde herkes kullanabilir. Koltuk, üzerine oturduğunuzda dizleriniz 90 derecelik açı yapacak şekilde ayarlanmalıdır. Yağ yakmak için koşu bandı veya sabit bisiklet günde en az 15 dakika kullanılmalıdır. Ağırlıklarla çalışan insanlar da kardiyo amacı ile kondisyon bisikletlerini kullanır. Kondisyon bisikletlerinin tek dezavantajı hareketli bir spora alışanlar için monoton gelebilmesidir. Fakat bunu telafi etmek için kondisyon bisikleti ile pedal çevirirken müzik dinleyebilir veya en sevdiğiniz TV programının bir bölümünü izleyebilirsiniz.

 

Koşu bandı

 

Koşu bantları ile saatte 450 ile 650 kalori yakabilirsiniz. Sağlıklı kalmak istiyorsanız günlük olarak koşu bantlarında koşabilirsiniz. Ne zaman kullanacağınızı planlayarak bir rutin oluşturabilirsiniz. Bir koşu bandında, gerçek bir yarışta olduğu gibi koşabilir veya tempolu yürüyebilirsiniz. Bunun nedeni, makinenin hızını ve eğimini değiştirebilen programlara sahip olmalarıdır. Bu eklemleriniz, özellikle dizleriniz için çok iyi olsa da dikkatli kullanılmalıdır.

 

Step

 

Kalori yakmanın en iyi yollarından biri merdiven basamaklı bir step kullanmaktır. Bir saat boyunca kullanın ve iniş çıkışlarla bu şekilde yaklaşık 400 kalori yakarsınız. Kilo vermek için kardiyo egzersizleri yapabilmeniz için koşu bandı gibi programları vardır. Tırmanıcılık mantığı ile çalışan step makineleri monoton bir spordan çok eğlenceli bir aktivite sunuyor. Ayakların yerleştirildiği iki platformu bulunur ve bu sayede merdivenin çıkıyor gibi spor yapabilirsiniz. Bacaklarımızı kaldırıp indirmemiz kolay geliyorsa daha ileri seviyeye taşımanız da mümkündür. Kısacası step, yarış becerilerini geliştirmek isteyen daha deneyimli koşucular için en iyi fitness aletleri kategorisine girer.

 

Dambıllar

 

Dambıllar ergonomik tasarımları ve diğer aletlerin yapamadığı kasları çalıştırabilmeleri nedeniyle her yerde kullanılabilen kullanışlı aletlerdir. Diğer aletlerin çalıştıramadığı kasları da çalıştırabilirler. Vücut geliştirme sporları söz konusu olduğunda, dambıllar büyük bir rol oynar. İhtiyaçlarınızı karşılamak için çeşitli şekil ve boyutlarda olabilirler. Başlangıçta, dambıllar sadece dökme demirden yapılıyordu. Zamanla değişen ve gelişen teknoloji ile de farklı dambıl çeşitleri çıkmaya başladı. Farklı boyutlarda ve ağırlıkta yapılan dambılları spor rutininize ekleyebilirsiniz.

 

Barlar

 

Uzun çubuklar olarak akla gelen barlar, uzun süre dayanabilecek kadar güçlü metal çubuklardır. Genellikle çelik alaşımdan yapılırlar ve çok yüksek ağırlıkları taşıyabilirler. Örneğin, tek başına bar kullanılarak spor yapmak için farklı yollar bulunabilir. Göğüs şınavları yaptığınızda, genellikle barları kullanabilirsiniz. Ayrıca barları squat ve deadlift gibi hareketler yapmak için de kullanabilirsiniz. Farklı boylardaki barlar farklı kullanım amaçlarına hizmet ediyor.

 

Hidrolik kondisyon küreği

 

Bu aletle yakabileceğiniz kalori miktarı 300 ile 700 arasındadır, çünkü hem üst hem alt bedeninizi hem de karın kaslarınızı aynı anda çalıştırmanızı sağlar. Hidrolik kürekler, hareket eden bir kanoya veya bir küreğe benzemek amacıyla yapılır. Bu sayede gerçek bir kürek çekme hareketi stimüle edilir. Sıkı tutarak çekip bırakmak ve bunu tekrar etmek hidrolik kondisyon küreklerinin temel kullanım amaçlarıdır. Bu hareketi yaparken dizlerinize ve omuzlarınıza dikkat etmeniz çok önemlidir. Sırtınızı da düz tutmanız gerekir.

 

Siz de en etkili spor salonu aletleri ile kendinize bir program çıkarabilirsiniz. İlk olarak yavaş başlayan bir kardiyodan hızlı bir koşuya kadar oldukça tempolu bir spor kilo vermenizin anahtarı olabilir. Bu sayede daha verimli spor yaparak sonuçları daha hızlı elde edebilirsiniz.

 
 

En iyi spor ekipmanları için: Alpha Sportive


Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimizi incelemek için tıklayın: İthal Ve Yerli Üretim Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?