Bu yazımızda duruş bozukluğu nasıl düzeltilir konusu eline alınacaktır. Birçok kişi yanlış yaşam alışkanlıkları doğrultusunda postürünü yani duruşunu bozabilir. Telefon kullanmak, spor yapmamak, yanlış uyumak vs. gibi durumlar bu yaşam alışkanlıklarına örnektir. Bu yanlışların yapılması bir süre sonra kişilerin postürünün bozulmasına ve akabinde bel, boyun ve sırt ağrılarına neden olabilir. Bu noktada edinilecek yaşam alışkanlıklarının büyük bir etkisi vardır. Eğer siz de duruş bozukluğu nasıl düzeltilir ve doğru postür bozukluğu için yapılması gerekenler nelerdir sorularının cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: AB Slider Egzersiz Tekeri

Postür nedir? 

 

Her şeyden önce postür nedir sorusunu cevaplayalım. Postür; kas ve iskelet sistemimizin hareketli ve sabit anlarda oluşturduğu düzen ve dizilimdir. Postür yaşam alışkanlıkları ve yer çekimi neticesinde sürekli olarak tehdit altındadır. Doğru durulmadığı zaman sadece ağrılar ortaya çıkmamakta kişinin psikolojik durumu da etkilenmektedir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: Çok Fonksiyonlu Kapı Barfiksi

 

Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir? 


Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir ve duruş bozukluğunu gidermek için neler yapılmalıdır sorusunun cevabı için önerilerimize göz atabilirsiniz. 

 

·         Ofis ortamınızı mutlaka ama mutlaka düzenleyin. Duruş bozukluklarının temelinde ergonomik olmayan çalışma alanları yatmaktadır. Bu yüzden sandalye ve masa yüksekliğinize dikkat edin, bilgisayarınızın konumu duruşunuzu etkilemesin, bel ve sırtınızı sürekli olarak destekleyin.

·         Gün içerisinde aşırı gerilmiş kaslarınızı mutlaka esnetmeye çalışın. Aşırı gergin kasların duruş bozukluklarına neden olabileceğini unutmayın.

·         Otururken her iki ayağında yere temas etmesini sağlayın; mutlaka ama mutlaka masaya yakın oturun.

·         Aşırı uzun süreler oturarak vakit geçirmeyin. Her saat başı hareket edin ve küçük ölçekli esneme hareketleri yapın. 

·         Haftada minimum 3 gün spor yapmaya özen gösterin. Duruş bozukluklarının gergin kaslar kadar güçsüz kaslar ile birlikte de ortaya çıkabileceğini unutmayın. 

·         Eğer vaktiniz var ise orta haftada en az bir kez olacak şekilde orta düzey spora programınıza yüzmeyi de ekleyin.

·         Gece doğru yatmanın postür üzerinde büyük etkilere sahip olduğunu unutmayın. Bu yüzden ortopedik yatak ve yastık almaya özen gösterin. Bununla birlikte yatarken cenin pozisyonunu tercih edin, yastığın sert olmamasına özen gösterin, yastığın boynunuzu desteklediğinden emin olun.

·         İyi bir postürün bel ve karın bölgesinde bulunan korse kas grubuna bağlıdır. Bu yüzden merkez yani çekirdek bölgenizin yani karın kaslarınızın yeterince güçlü olduğundan emin olun. 

·         Aşırı kilonun eklemlerde ve kemiklerde aşırı yüke sebep olmaktadır. Bu yüzden aşırı kilolarınızı kontrol altına almaya çalışın.

·         Uzun süreli araba kullanan kişilerde yanlış koltuk ayarı yüzünden boyun ve sırt ağrıları yaşanabilir. Bu yüzden koltuk ayarınızı tam olarak rahat edeceğiniz şekilde ayarlayın.

·         Mümkün olduğunca ağır çantalar taşımamaya çalışın. Bu durum omurganızın durumunu ciddi derecede etkileyecektir.

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: AB Roller Mekik Aleti (Dijital Göstergeli)

 

Spor yapmak için ihtiyacınız olan en kaliteli spor ekipmanları Alpha Sportive’da

 

Bu yazımızda duruş bozukluğu nasıl düzeltilir sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Eğer siz de evinizde bir egzersiz rutini oluşturmak ve bunun için kaliteli spor aletleri & ekipmanları edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

Ürünlerimizi İncelediniz mi?