Spor yapan veya spor yapmak isteyen birçok kişi dumbell'ın faydalarını merak etmektedir. Bunun sebebi makine ve serbest ağırlıkların karşılaştırılmasıdır. Aslında ikisi de farklı avantajlara sahiptir. Fakat dambıllar gelişmek isteyenler için oldukça önemli bir silahtır. Spor salonlarında genel olarak makineler ile çalışılsa da dumbell'a gereken önem verilmelidir. Eğer siz de dumbell’ın (dambıl) faydalarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Dumbell’ın dambıl’ın faydaları nelerdir?

 

Biraz sonra vereceğimiz faydalardan dumbell’ın diğer ekipmanlardan daha iyi olduğu anlamı çıkartılmamalıdır. Dumbell egzersiz programlarına mutlaka dahil edilmesi gereken bir spor ekipmanıdır. Olayın mantığına indiğimiz zaman dumbell bir serbest ağırlıktır ve vücudun belli formda olmayan hareket akışlarını kontrol edebilmek için farklı kas gruplarını çalıştırdığını görürüz. Olayın özü budur. Peki dumbell’ın faydaları nelerdir? İşte dumbell’ın faydaları;

 

·      Dambılla çalışırken stabilize edici kaslarımız ağırlığı dengede tutmak için daha fazla yük altına girer. Bu durum da stabilize edici kasların daha fazla çalışması anlamını taşır.

·      Eğer uzuvlar arasında bir güç dengesizliği var ise bu durum dambıllar ile yok edilebilir. Mesela bir sakatlık sonucu sol kol, sağ koldan daha kuvvetsizse sol kol dambıl ile daha efektif bir şekilde çalıştırılabilir.

·      Dambıl bar ve belli egzersizler ile karşılaştırıldığında daha güvenlidir. Herhangi bir istenmeyen durum olduğu zaman yere atmak yeterlidir.

·      Dambıl kasları daha etkin bir şekilde geliştirir. Peki bu nasıl olur? Örneğin uzun bar ile bench press yaparken hareket barın göğsünüze değmesiyle biter. Fakat dumbell bench press yapıldığı zaman hareket menzili daha fazladır. Bu da daha ayrıntılı kas çalışması anlamını taşıyacaktır.

·      Bar ile çalışırken çoğu zaman dirsekler, omuzlar ve kollar sabittir. Bu durum hareketin formuna uyulmaması veya hareket açıklığına sahip olunmaması durumunda sakatlık ile sonuçlanabilir. Fakat dambıl yani dumbell ile çalışırken ağırlıklar serbest olduğu için dirsek, omuz ve eklemlerdeki baskı biraz daha azalacak, hareket serbestçe yapılabilecektir. Barbell Curl ve Dumbell Curl bunun için iyi bir karşılaştırmadır.

·      Dumbell'ın bir başka avantajı ise evde spor yapmak isteyenler için muhteşem bir ekipmandır. Evde dumbell ile spor yapmak masrafsızdır. Aynı zamanda daha az yer kaplar.


Bu Ürün İlgini Çekebilir: DIESEL KAUÇUK DUMBBELL

 

Uygun fiyata dumbell satın almak ister misiniz?

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?