Bu yazımızda dumbell curl hareketi nedir, nasıl yapılır, hangi kasları çalıştırır ve faydaları nelerdir gibi konular ele alınacaktır. Dumbell curl hareketi fitness ve vücut geliştirmede kullanılan en temel hareketlerden bir tanesidir. Bu hareket z bar, resistance band, kettlebel hatta şişeyle bile yapılabilir. Bu hareketin rotasyonlusu ve rotasyonsuzu bulunmaktadır. Yazımızda rotasyonlu dumbell biceps curl hareketi anlatılacaktır. Tam ismi alternating dumbell curl'dür. 

 
Dumbell biceps curl nasıl yapılır? 

 

Bu hareket ayakta veya oturularak yapılabilir. Ayakta olan versiyonu için şu adımları takip etmeniz yeterlidir; 

 

·      Ayaklarınızı kapalı tutun ve dik bir şekilde durun. Dumbell'lar vücudunuzun yanında, avuç içleriniz birbirinize bakacak şekilde konumlansın. 

·      Nefes alın. Nefes vererek üst kol hareket etmeyecek şekilde dumbellar'ı sıra sıra veya birlikte yukarı doğru kaldırın. 

·      Kolunuzun üst tarafının aşırı şekilde hareket etmediğinden emin olun.

·      Dumbell'ı yukarı doğru kaldırırken kolunuzu rotasyon ile birlikte kaldırın. Rotasyon yaparken eliniz yukarıyı gösterecek şekilde, bileğinizi dışarı doğru döndürün avuç içiniz yüzünüze doğru baksın. 

·      Nefes alarak başlangıç pozisyonuna dönün. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5137 RACK STORY


Dumbell Biceps curl yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 


Biceps curl yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey hareketin kontrollü ve yavaş bir şekilde yapılmasıdır. Bunun dışında dirseklerin açılmasına izin verilmemeli, dirsekler vücuda yakın tutulmalıdır. 

 

Dumbell biceps curl hareketinde hangi kaslar çalışır? 

 

Bu hareketin tüm varyasyonları neredeyse aynı kas gruplarını çalıştırır. Çalıştırdığı kaslar; brachialis, biceps brachii, brachioradlails, anterior deltoid

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-9001 AYARLI SEHPA


Dumbell biceps curl hareketinin varyasyonları nelerdir?


Dumbell biceps curl birden farklı şekilde yapılmaktadır. Bir varyasyonun başına ''seated'' gelirse o hareket oturularak yapıldığı anlamını taşır. Varyasyonları şu şekildedir; 

·      One Arm Dumbbell Curl: Tek kol ile yapılır. Tek kol bitince diğerine geçilir.

·      Dumbell Biceps Curl: Bu versiyon standart versiyondur ve dumbell’lar aynı anda kaldırılmaktadır. 

·      Alternating Dumbbell Curl: Yazıda anlattığımız versiyon budur. Dumbell'lar sırayla kaldırılır.

·      Two Arm Dumbell Curl: Dumbell’lar aynı anda kaldırılır. Aslında standart versiyonun diğer ismidir. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5033 ULTRA DUAL CAGE

 

Dumbell biceps curl’ün faydaları nelerdir? 

 

Bu hareket en temel hareketlerden bir tanesidir. Dumbell biceps curl hareketini doğru yapmak, birçok hareketi kolay bir şekilde yapmayı da beraberinde getirir. Bununla birlikte vücutta güzel bir görünüm sağlar. Kollar daha iri ve hacimli görünür. Bu kas grubu sırt çalışmak için oldukça önemli bir kas grubudur. 

 

Bu Ürünümüz İlginizi Çekebilir: ALPHA AS-5032 HUMMER DUAL CABLE

 

En kaliteli spor ekipmanları için: Alpha Sportive! 

 

Sağlıklı bir yaşam için kişiye özel çözümler sunarken, sporun faydaları konusunda farkındalığı artmış, bilinçli spor yapan bireylerin gün geçtikçe arttığı bir toplum hedefleyen Alpha Sportive geniş ürün portföyü ile birlikte hem ithal hem de %100 yerli sermayeli ürünlerle farklı zevklere, ihtiyaçlara ve bütçelere cevap verebilmektedir. Ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve fiyat öğrenmek için buraya tıklayın: Spor Ekipmanları

 

Ürünlerimizi İncelediniz mi?