Fitness salonu aletleri denilince ilk akla gelenler vücut geliştirme ekipmanları, dambıllar, ve kondisyon aletleridir. Bu aletler insan vücudunda neredeyse bütün kasları çalıştırabilmek için tasarlanmıştır. Alpha Sportive olarak en çok tercih edilen fitness spor aletlerini detaylıca anlatmak istedik. Okumaya devam edin!

Yağ Yakımı Ve Dayanıklılık İçin; Kondisyon Aletleri

Kondisyon, sporsal verimliliği artırmak amacıyla yapılan aktivitelere verilen isimdir. Sporcunun iş yapabilme kapasitesini arttırabilmek ve motor kabiliyetlerini geliştirmek için yapılan planlı ve süreli tempolu egzersizler dizisidir. Kondisyon çalışmaları başta dayanıklılık olmak üzere, kuvvet, sürat ve koordinasyon özelliklerinin spor yapan kişide başta fiziksel olmak üzere aynı zamanda da psikolojik olarak bir bütün halinde işler. Aynı zamanda sadece vücudu uyandırmak için değil, kilo vermek isteyen kişilerin en çok tercih etmesi gereken antrenman çeşidi kondisyon antrenmanlarıdır. Bu antrenman ile nabzı yükselterek daha çok enerji harcanması mümkündür.

Koşu Bandı: Kondisyon çalışmaları için spor salonlarında koşu bandı, kondisyon bisikletleri, eliptik ve kürek çekme aletleri kullanılmaktadır. Genel olarak spor branşı ne olursa olsun, birçok profesyonel sporcu antrenmanlarına kısa bir koşu ile başlamayı tercih eder. Yapılan kısa süredi kondisyon koşusu ile metabolizma uyanır, kaslar spora kendini yavaş yavaş hazırlar. Vücudu harekete geçiren kısa süreli koşular için spor salonlarında en çok tercih edilen ekipman koşu bandıdır.

Kondisyon Bisikleti: Diğer bir kondisyon aleti olan bisiklet ise, bacak ve karın kaslarını harekete geçiren en önemli kondisyon cihazlarındandır. Kondisyon bisikletleri sayesinde çeşitli ağırlık ayarları ile bacak ve karın kasları uyarılır. Spor salonlarında yer alan kondisyon bisikletleri, evlerde kullanılanlardan farklıdır. Bu bisikletler profesyonel kondisyon bisikletleridir. Spor salonlarında en çok tercih edilen ekipmanlardan biridir.

Eliptik Bisiklet: Eliptik adı verilen spor aleti sayesinde ayakta, bütün vücut kaslarını çalıştırarak bir antrenman mümkündür. Eliptik bisikletin en önemli özelliği ise eklemlere az yük bindiren hareketin yapılabileceği bir kondisyon cihazı olmasıdır. Eliptik bisiklet çok tercih edilen bir fitness salonu ekipmanıdır çünkü merdiven tırmanma, koşu bandı ve egzersiz bisikleti hareketlerini tek bir alette birleştiren bir alettir. Eklemlerde hiçbir ağırlık ve yoğunluk hissetmeden yüksek tempolu ya da tercihe göre düşük tempolu kondisyon çalışmaları yapılabilir. Eliptik bisiklet spor salonlarının vazgeçilmezidir ve sporcular tarafından çok sevilen aletlerden biridir. Profesyonel spor salonlarında bulunan eliptik bisikletlerde birçok egzersiz programı mevcuttur. Belirlenen egzersiz programına göre eliptik bisikleti sporcuda çeşitli ölçümler yapmaktadır ve ona göre planlamalar yapılabilir.

Bölgesel Kas Gelişimi İçin; Serbest Ağırlıklar

Dambıllar: Bir diğer adıyla da serbest ağırlıklar oldukça ergonomik ve kullanışlı yapılarıyla her yerde rahatça kullanılabilen ve diğer aletlerde çalıştırılamayacak olan kasları rahatça çalıştırabilen çok işlevsel spor salonu aletlerindendir. Vücut geliştirme sporu için dambıllar olmazsa olmazdır. Spor salonlarında son derece önemli yere sahip olan dambıllar, ihtiyaçlara göre çeşitli şekillerde üretilmektedir. Vücut geliştirme sporunun yaygınlaştığı ilk dönemlerden beri en kullanışlı aletlerden biri olan dambıllar, ilk zamanlarda sadece döküm metalden yapılıyordu. Zaman içerisinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve dambılların artan ergonomisi ile oldukça kullanışlı ve en çok tercih edilen spor salonu aletlerindendir. Dambıllar günümüzde 0.5 kg ile 50 kg arasında değilen ağırlıklarla üretilmektedirler.

Vücut Geliştirme İçin; Güç Egzersizi Aletleri

Kardiyo ve güç egzersizlerinin en popüler, faydaları saymakla bitmeyen egzersizi kürek çekme egzersizidir. Günlük rutininde spor temposunu artırmak isteyenler ve ve yüksek dayanıklılık egzersizi yapmak isteyenlerin vazgeçilmezidir. Bütün vücut kaslarını çalıştıran bir egzersizdir ve yüksek kalori yakımı antrenmanlarında başta gelen kondisyon cihazıdır. Aynı anda, bacak, karın, kol, sırt ve omuz kaslarını çalıştıran bu alet birçok spor severin favorisidir. Kürek çekme aleti olmadan bir spor salonu muhakkak eksik kalacaktır.

Ağırlık İstasyonları: Ağırlık istasyonları bir spor salonunda güvenli ağırlık egzersizleri gerçekleştirebilmek için en önemli ekipmanlardan biridir. Kas geliştirme egzersizleri ağırlık istasyonları kullanılarak yapılır. Ağırlık istasyonlarına yerleştirilmiş ağırlıklar ile bu aletlerle egzersizleri yapmanız hem çok daha kolay, hem de çok daha güvenli bir hal alır. Herhangi bir ağırlık düşürme ya da kaldıramama durumunda hemen güvenli bir şekilde ağırlığı tutacak kısımlar mevcuttur. Spor salonlarında kesinlikle bulunması gereken en önemli fitness ekipmanları arasında olan ağırlık istasyonları rahatça kas gücü geliştirmek, kas kütlenizi artırma veya vücud direnci çalışmalarında en sık kullanılan aletlerdendir. Hem ağırlık sehpası hem de barlar içinde bulunduğu için, başlangıç seviyesindeki sporcuların güvenli bir şekilde ağırlık antrenmanlarını gerçekleştirilmesine olanak sunarlar. Ağırlık istasyonlarının en önemli bir diğer özelliği de hareketleri doğru yapacak şekilde vücudunuzu şekle sokmasıdır, aksi halde hareketi gerçekleştiremezsiniz. Ağırlık istasyonları seviye fark etmeksizin bütün sporcuların bir fitness salonunda olmasını arzu ettiği, yokluğu çok fazla hissedilen en önemli aletlerden biridir.

Spor salonları insanların motive olarak, profesyonel destek alarak ve sosyalleşerek spor yapmayı tercih ettiği alanlardır. Donanımlı bir spor salonu demek, mutlu üyeler demektir. Salonun ekipmanlarına ne kadar özen gösterilirse, salon kalitesi ve saygınlığı o kadar artacaktır. Çeşitli ekipmanlara sahip olan salonlar daha çok tercih edilmektedir ve aynı zamanda göze de hitap etmektedir. Önemli olan bir spor salonunda çok değil, doğru ekipmanların iyi kalitede ve yeterli sayıda mevcut olmasıdır. Aksi halde çok sayıda ancak gereksiz ekipmanların yer aldığı salonlar sadece bir cihaz kalabalığıdır ve zamanla bu cihazların bazıları kullanılmadığı için bozulur ve çöp olur.

Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları sağlayacaktır. Spor salonu ekipmanlarına Alpha Sportive güvencesiyle rahatça ulaşabilirsiniz. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, ne kadar kaliteli ve donanımlı fitness malzemeleri salonumuzda olursa o kadar mutlu üyelerle buluşursunuz. Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?